TOK STRAFFEANSVAR: Jonathan Parr tok den fjerde straffen for Crystal Palace, og måtte score for å holde liv i finalehåpet. Det greide han ikke. Foto: Digitalsport
TOK STRAFFEANSVAR: Jonathan Parr tok den fjerde straffen for Crystal Palace, og måtte score for å holde liv i finalehåpet. Det greide han ikke. Foto: DigitalsportVis mer

Parr misset den avgjørende straffen

Wembley-drømmen brast på straffekonk.

Cardiff - Crystal Palace 1-0, 4-1 etter straffekonk

(Dagbladet): Jonathan Parr kunne blitt den fjortende nordmannen i en cupfinale på Wembley, dersom Crystal Palace hadde gjort jobben i kveldens semifinaleretur mot Cardiff i ligacupen.

I stedet ble det en vond kveld for nordmannen - der hans straffemiss sendte Cardiff City Stadium til himmels.

Etter full tid og ekstraomganger var stillingen 1-0 til hjemmelaget, det samme resultatet som Crystal Palace vant med i den første kampen, og dermed måtte det hele avgjøres på straffekonk.

Cardiffs antatt sikreste kort, Kenny Miller, tok det første straffesparket, men bommet.

Det samme gjorde Crystal Palaces første straffeskytter, Jermaine Easter.

Deretter satte Cardiff sine tre neste forsøk fra ellevemeteren, mens Crystal Palace bare scoret på én av to før Parr gikk fram.

Han hadde kniven på strupen: Med bom kunne Cardiff juble, med scoring hadde Palace fortsatt en sjanse. Parr forsøkte å skyte høyt, til høyre for keeper, men satte ballen et godt stykke utenfor.

Dermed er Cardiff klare for ligacupfinale. Motstander blir enten Liverpool eller Manchester City, som møtes på Anfield onsdag kveld. Liverpool har 1-0 å gå på fra første kamp.

PS! Da Crystal Palace slo ut Manchester United i kvartfinalen, røpet Parr til Dagbladet at han ønsket å ta straffe dersom det hadde endt med straffekonk.

- Man kan ikke gjemme seg, jeg ville skutt om jeg fikk muligheten. Jeg tenkte før kampen: Vi spiller på Old Trafford, og blir det straffekonk kan du ikke stille deg bak de andre. Bommer man, så bommer man. Men får man muligheten, er det sånn man kan skape store øyeblikk, sier Parr til Dagbladet.