Parr og Tettey tilbake i troppen til England-kampen

Carew fortsatt ute. Her er Drillos utvalgte.

TILBAKE: Jonathan Parr (t.h.) og Alexander Tettey (nummer to fra venstre) er tilbake i troppen, ellers tok Drillo ut de samme som spilte mot Nord-Irland i februar. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
TILBAKE: Jonathan Parr (t.h.) og Alexander Tettey (nummer to fra venstre) er tilbake i troppen, ellers tok Drillo ut de samme som spilte mot Nord-Irland i februar. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen tok i dag ut troppen til hjemmekampene mot England 26. mai og Kroatia 2. juni.

Troppen inneholder ingen store overraskelser. Unggutter som Valon Berisha, Thomas Rogne og Markus Henriksen beholder plassene i troppen som slo Nord-Irland 3-0 borte tidligere i år.

Jonathan Parr og Alexander Tettey er tilbake i tjuemanns-troppen, som er noe større enn sist.

- Tettey har fått mer spilletid, derfor er han tilbake i troppen. Han har spilt mye mer i det siste. Parr spiller jevnt og trutt på nivå to i England, sier Drillo til Dagbladet.

John Carew, som har slitt med skader og fått lite spilletid i West Ham, står fortsatt utenfor landslaget.

- Han har ikke sittet på benken de siste kampene og vært på tribunen. Da er det vanskelig å spille på det norske landslaget, sier Drillo som også nevner Bjørn Helge Riise som en spiller han har fått gode treningsrapporter på.

Fåtall Tippeligaspillere Tore Reginiussen, som ble kalt inn som reserve da Brede Hangeland måtte melde forfall under trening i Nord-Irland, er ikke tatt ut. Ellers er de øvrige spillerne fra troppen sist fortsatt med. Kjetil Wæhler er nok en gang utelatt, men kan bli kalt inn.

- Kjetil vil gjerne være med å konkurrere om en plass på laget. Han spiller på torsdag i Sverige på IFK. Han er i så måte ikke aktuell mot England, men kan bli det mot Kroatia, sier Drillo.

Det er ikke så mange Tippeliga-spillere med i troppen, og det har sine grunner. Det er Tippeligarunde onsdagen før, og mandagen etter privatlandskampen mot England.

FÅ OVERRASKELSER: Drillo har valgt mange utenlandsproffer på grunn av det tette kampprogrammet i Tippeligaen. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
FÅ OVERRASKELSER: Drillo har valgt mange utenlandsproffer på grunn av det tette kampprogrammet i Tippeligaen. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

- Det vil være å drive rovdrift på spillere og la de spille 90 minutter på onsdag/torsdag, 90 minutter på lørdag og 90 minutter på mandag som det da er en mulighet for. Derfor vil troppen mot England i all hovedsak bestå av utenlandsproffer, sier Drillo.

Drill sier at han har vurdert flere spillere enn de som er tatt ut. Om det er noen som viser ekstra god form fram mot privatlandskampene så kan det være mulig å ta ut flere.

Åpnet muligheten for flere Drillo åpnet også for at han kan ta ut en ekstra formspiller før Englands-kampen. Treneren var forsiktig med å nevne navn, men benyttet mulighetet til å snakke om en spiller som er nær en plass på landslaget.

- Søderlund er i en formstigning i Haugesund. Han var med til Thailand, og jeg hadde en mistanke av at han ikke fikk vist hva han er god for. Han var bedre i trening enn i kamp. Han kan bli aktuell, sier Drillo.

Keepere: Rune Almenning Jarstein (Viking)
Espen Bugge Pettersen (Molde)

Utespillere: Mohammed Abdellaoue (Hannover)
Valon Berisha (Viking)
Daniel Braaten (Toulouse)
Vadim Demidov (Real Sociedad)
Tarik Elyounoussi (Fredrikstad)
Christian Grindheim (FC København)
Brede Hangeland (Fulham)
Markus Henriksen (Rosenborg)
Erik Huseklepp (Birmingham)
Tom Høgli (Brugge)
Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø)
Håvard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach)
Jonathan Parr (Crystal Palace)
Thomas Rogne (Celtic)
Morten Gamst Pedersen (Blackburn)
John Arne Riise (Fulham)
Espen Ruud (Odense)
Alexander Tettey (Rennes)