Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Parr om Ødegaard: - Gutta på laget lurer veldig på hvor god han er

Ikke bare i Norge folk er spent.

TRIVES: Jonathan Parr (26) trives godt i Championship-klubben Ipswich selv om han har vært litt inn og ut av laget den siste tida. Det håper han å rette på snart. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
TRIVES: Jonathan Parr (26) trives godt i Championship-klubben Ipswich selv om han har vært litt inn og ut av laget den siste tida. Det håper han å rette på snart. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

IPSWICH (Dagbladet): Martin Ødegaards bursdag onsdag denne uka er sannsynligvis den mest omtalte sekstenårsdagen på lang tid.

Drammensguttens «sweet sixteen» gikk verden rundt, og i storklubber som Bayern München, Real Madrid og Liverpool svettes det nå mer enn noengang mens gutten sjøl og pappa Hans Erik er i tenkeboksen med tanke på hvor han skal spille i årene framover.

Engelske aviser har forlengst kastet seg på Ødegaard-bølgen, og i Ipswich, en drøy time utenfor London, har Championship-proffen Jonathan Parr fulgt verdens nettaviser for å få siste nytt om den norske unggutten.

- Det er vanskelig å ikke få det med seg. Jeg ser jo en del på nettavisene. Jeg synes det er morsomt at Norge har et så stort talent som er ønsket av så mange gode klubber. Det blir spennende å se hvor han ender opp, og forhåpentligvis utvikler han seg videre og tar nye steg, sier Parr til Dagbladet.

Sett klipp på nettet Vi besøker den landslagsaktuelle backen i forkant av Ipswichs møte med Middlesbrough lørdag ettermiddag. Parr forteller at han av åpenbare årsaker ikke har spilt med eller mot Ødegaard ennå.

ETTERTRAKTET: Flere av Europas aller største klubber jakter Martin Ødegaard (16). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Flere av Europas aller største klubber jakter Martin Ødegaard (16). Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Sist jeg spilte i Norge var han vel 12 år. Men jeg har sett klipp av hva han kan på nettet, og det han har gjort i år har vært imponerende. Jeg regner med at han signerer for en storklubb i løpet av vinteren, sier Parr.

Den tidligere Lyn- og Aalesund-spilleren forteller at også lagkompisene i Ipswich er nysgjerrige på det norske supertalentet.

- En del på laget har spurt om hvem han er. De har hørt mye fordi det har vært skrevet mye om ham i England. De lurer først og fremst på hvor god han er, sier Parr.

Pappa-betydning 26-åringen vet selv litt om det å debutere i ung alder. Hurtigtoget var nemlig en del av Henning Bergs «ungdomsrevolusjon» i Lyn.

- Jeg hadde akkurat blitt 17 år da jeg debuterte for Lyn, og den første kampen kom faktisk i Royal League, sier han.

RUTINERT: Jonathan Parr (26) begynner å bli en rutinert mann i engelsk fotball. Her i duell med Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain i februar i år. Foto: AP / NTB Scanpix
RUTINERT: Jonathan Parr (26) begynner å bli en rutinert mann i engelsk fotball. Her i duell med Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain i februar i år. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Parr tror Ødegaard-pappa Hans Erik har betydd mye for Martin Ødegaard. Han vet nemlig litt om hva det vil si å ha en far som kan mye fotball. Roger Parr har vært sønnens støttespiller hele veien.

- For meg har det betydd veldig mye å ha en pappa som følger opp. Jeg har hatt litt av den samme støtten. Det handler om hjelp til å ta valg og hjelp til trening og kosthold. Jeg har alltid hatt noen som har støttet meg og pusha meg. Jeg har satt stor pris på det og det er jeg sikker på at Martin gjør også. Alle som har et sånt type forhold vil si det samme, sier han.

- Det ser ut som om Hans Erik Ødegaard har vært flink og at de har god kontroll. Det er nok greit for ham å ha faren som rådgiver. Han har nok ikke mange andre agendaer enn å hjelpe sønnen sin, og de kommer nok til å ta et gjennomtenkt valg, legger han til.

Skadetrøbbel Parr fikk en god start i Ipswich-trøya i sommer etter at han forlot Crystal Palace. Han fikk mye tillit innledningsvis hos de helblå, men etter et skadeavbrekk har han vært litt mer inn og ut av førsteelleveren mens laget har klatret på tabellen.

- Vi tapte tre av de fem første offisielle kampene i år, mens jeg var skadet, og etter jeg kom inn på laget spilte vi åtte kamper på rad uten tap. Klatringen på tabellen begynte da, sier Parr.

- Det er flott at laget gjør det bra, og så er det litt kjedelig at jeg sliter med å komme inn igjen. Uansett så er det et godt problem å ha. Jeg må bare stå på og så vet jeg at muligheten kommer.

Opprykkskamp Ipswich er i skrivende stund på 4. plass i The Championship, bare ett poeng bak ledende Bournemouth. Parr er overbevist om at manager Mick McCarthy gir ham sjansen framover.

- Manageren er veldig lojal, så hvis laget vinner, så er det stor sannsynlighet for at det samme laget spiller neste kamp. Jeg føler meg uansett i god form. Etter den siste skaden har jeg trent godt i en lang periode. Jeg gleder meg til resten av sesongen. Vi ligger jo veldig godt an. Det er lenge igjen, men jeg tror vi skal være med helt inn. Da jeg kom hit var både mitt mål og klubbens mål å rykke opp. Det er det ennå, sier han.

I ettermiddag møter Ipswich andreplasserte Middlesbrough hjemme på Portman Road.

- Det blir tøft. De har hatt en god start sånn som oss. Men på hjemmebane går vi alltid for seier. Forhåpentligvis kan vi fortsette den gode formen og ta tre nye viktige poeng. Kanskje vi kan feire jul på toppen, sier han.

Etter dagens kamp kommer julekampene på rekke og rad. Allerede 2. juledag er det ny kamp, mot Brentford. Parr begynner imidlertid å bli vant til engelsk fotballjul.

- Jeg er vant til det nå, men det er greit å få over litt pinnekjøtt og norsk julemat. Familien kommer over, så det blir en hyggelig jul selv om det er trening julaften og 1. juledag, samt kamp 2. juledag, sier Oslo-gutten.

• Ipswich - Middlesbrough sendes på TV 2 Sport Premium 2 med avspark klokka 16.00.