- Partyløver vinner ikke OL-gull

Romøren slår tilbake mot kritikken.

Bjørn Einar Romøren er lei debatten om «partykultur» i hopplandslaget, og har full tillit til omrokeringene som er gjort i hoppledelsen. Nå vil hopperne se framover mot en ny sesong.

- Vi er rimelig lei av at debatten drar ut så mye. Nå er vi klare for å bruke energi på sesongoppkjøringen og ikke se bakover. Vi er lei den medieskapte «krigen». Det er ikke en gjeng med «partyløver» som vinner OL, sier Bjørn Einar Romøren som er lagkaptein for de norske hopperne, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I vinterens Torino-OL tok de norske hopperne en gullmedalje (Lars Bystøl), en sølvmedalje (Bystøl) og to bronsemedaljer (lagkonkurranse og Roar Ljøkelsøy).

«Partykultur»

- Vi håper folk kan se at resultatene viser sitt. Det betyr at mye av anklagene er feil, sier han

I de siste ukene har flere sentrale aktører i hoppmiljøet påstått at det har vært en «partykultur» på hopplandslaget som har ødelagt for utviklingen av landslaget.

Onsdag valgte de norske hopperne å gå ut med en pressemelding i forbindelse med debatten, hvor de kunngjorde «full tillit til den sittende ledelsen i norsk hoppsport, så vel på administrativt som tillitsvalgt nivå».

- Vi kjenner oss ikke igjen i debatten og synes det er synd at vi får et slikt rykte på oss. Vi har snakket om at det er så sensitive temaer som har vært oppe i media, og derfor har vi valgt å gå ut med en pressemelding. Alle spørsmål som kommer om det som har vært, bruker vi ikke energi på. Vi ser kun fremover, sier Romøren.

FLYR HØYT OG LANGT: Bjørn Einar Romøren vil ikke se bakover, og ønsker heller å bruke energien på sesongoppkjøringen. Foto: SCANPIX
FLYR HØYT OG LANGT: Bjørn Einar Romøren vil ikke se bakover, og ønsker heller å bruke energien på sesongoppkjøringen. Foto: SCANPIX Vis mer

Full tillit

Tirsdag ble det klart at Norges Skiforbund har gitt Mika Kojonkoski ansvaret for elitehopperne kommende sesong. Sportssjef Claes Brede Bråthen vil nå ha ansvaret for rekruttering og breddeidretten, og blir ikke med i verdenscupen.

- Det har vi visst lenge. Det handler i bunn og grunn om at vi presiserer hvem som har hvilke oppgaver. Det handler om å få konkretisert oppgavene slik at det blir mer oversiktlig. Jo mer mann er klar over hvilke oppgaver man har, jo bedre kan man utføre dem. Dette er en tydeliggjøring av hvilke arbeidsoppgaver vi har i systemet, sier Romøren.

- Dere har full tillitt til disse endringene?

- Vi føler at det er klarerer nå. Vi har full tillit til at ledelsen gjør det beste for at vi skal bli bedre, sier Romøren.

I slutten av mai møtes hopperne til sesongoppkjøring.

(ANB)

INGEN PARTYKULTUR: Lagkaptein Romøren sier hopperne ikke kjenner seg igjen i debatten.