Pasient på pallen

Siden VM-bronsen i Vail har Trine Bakke vært sengeliggende og forkjølt. I går friskmeldte hun seg selv med andreplass i Åre i en trasé som passer Slalåm-Bakke dårlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg var veldig usikker på formen foran dette rennet. Siden VM har jeg ligget rett ut med forkjølelse og feber, og følt meg helt død i kroppen. Men nå ser det ut til at jeg er frisk igjen, sier en svært fornøyd Trine til Dagbladet.

I flomlyset i Åre var det ingen som kunne se at Trine Bakke har vært pasient den siste uka. Særlig ikke i første omgang, da hun slo til med bestetid.
I den gropete og oppkjørte løypa i finaleomgangen klarte hun nesten å forsvare tetposisjonen. Bare slovenske Spela Pretnar var kjappere.

Imponert sjef

- Det var nok ikke drømmeforhold for meg i dag. Jeg liker meg best når det er jevnt som et stuegolv. Men jeg må ta til takke med groper når jeg er så dum å lede etter første omgang, spøker Trine.

Landslagssjef John Arne Bjerknes er imponert over at Trine taklet forholdene så godt.

- Trine trives best i bratte løyper. Traseen her i Åre er paddeflat - den flateste i hele verdenscupen. Det viser at hun har utviklet seg som skiløper når hun klarer å prestere topp også under slike forhold, sier Bjerknes.

Ny gulrot

VM ble en utladning for bronsevinner Trine Bakke, og hun var usikker på sin egen motivasjon foran slalåmrennet i Sverige i går.

- Jeg sleit med å få den samme tenninga som i VM, siden dette «bare» var et vanlig verdenscuprenn. Men så ga jeg meg selv en ny gulrot: nå går jeg for en topp-tre-plassering i slalåmcupen, sier Trine.

- Jeg er imponert over at Trine og Andrine (Flemmen) har klart å holde motivasjonen oppe etter VM, sier dame-sjef Bjerknes.

Nå er Bakke nummer fire - 39 poeng bak svenske Anja Pärsson. Og det gjenstår ett slalåmrenn denne sesongen, under verdenscupfinalen i Sierra Nevada i midten av mars.

- Jeg skal klare å holde tenninga oppe resten av sesongen, sier Trine, som vant det siste slalåmrennet før VM.
Og blir Trine Bakke blant de tre beste i sammendraget, har hun nådd alle målene hun satte seg denne sesongen:

VM-medalje, seier i verdenscuprenn og en topplassering i slalåmcupen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer