Påske i gult og blått

Thai Tanic og Olle Goop fyrer av startskuddet for storløpssesongen på Klosterskogen påskeaften.

(Dagbladet.no): I fjor var Thai Tanic en av tre store forhåndsfavoritter sammen med Steinlager og Gazza Degato til Pytt og Panne Grand Prix.

Steinlager gikk seirende ut av kampen. Fjorårets forsøk for Thai Tanic endte i dundrende galopp i første sving. I år blir han favoritt til førstepremien på 400 000 kroner.

- Jeg er ikke spesielt redd for at det er noen stor galoppfare, hesten er normalt travsikker. Galoppen i fjor var bare et hendelig uhell, forteller trener og kusk Olle Goop til Dagbladet.no.

- Thai Tanic har trent fint og tatt løpet sist på en fin måte. Han kjennes pigg og fin ut, og fikk et intervalljobb på onsdag. Vi reiser fra gården samme morgen, så slipper vi å tenke på noen problemer med mat og drikke. Jeg får se hva jeg gjør fra start, han er ikke avhengig av tet og går like godt bakfra. Vi får prøve å unngå posisjon utvendig leder i alle fall, sier Olle Goop.

- Jeg er veldig fornøyd med Thai Tanic om dagen og tror på en fin sjanse, røper han.

Thai Tanic møter Hot Tub som har fine meritter å vise til i Frankrike i vinter. Lähdekorpi-trente Lukas Lupin skal kuskes av hjemmebanens Asbjørn Mehla og står fordelaktig til i førstespor. Sterke Dalshan As har vist at han også kan være startrask.

Han gjorde et svett løp før han fikk en liten pause og er nå fit for fight igjen. Lill Adolf har herjet i den norske eliten i vinter og gjør alltid gode løp.

Camilla Highness er eneste feminine innslag. Super Arnie-hoppa vet å bite godt fra seg og har en hyggelig rygg i Lukas Lupin. Løpet kan bli en sportslig perle. Påsketravet på Klosterskogen pleier å være et høydepunkt for traventusiaster.

I PÅSKEFORM: Olle Goop og hesten Thai Tanic vant Ludvig Nilsens minneløp den 24. mars. Påskeaften kan de gjøre reprise i Pytt og Panne Grand Prix(V75-6). Foto: Hesteguiden.com
I PÅSKEFORM: Olle Goop og hesten Thai Tanic vant Ludvig Nilsens minneløp den 24. mars. Påskeaften kan de gjøre reprise i Pytt og Panne Grand Prix(V75-6). Foto: Hesteguiden.com Vis mer

- Flott sesong i Canada
-I Habibs Minneløp i V75-3 kommer du ut med den canadiskfødte hoppa Oaklea Omega?

- Hun hadde en flott sesong i Canada i fjor. Hun gjør sin første start for oss. Det virker som en travsikker hoppe, og hun har trent fint. Hun har ikke startet på en stund og trenger kanskje løpet, dessuten kunne jeg ønsket meg et bedre spor. Spor ytterst på startvingen er ikke noe pluss. Det er nytt for henne med 800-meters bane og det er et usikkerhetsmoment. Vi ligger litt lavt med dette utgangspunktet, men hun har helt klart kapasitet for en plass helt i toppen, sier Olle Goop om hoppa som har ti seirer på 33 starter.

- Hva med Escudo By Pass i V75-5?

- Han trakk også et uheldig åttendespor bak bilen. Vi får gjøre det beste ut av det. Han er startrask og kan sikre seg en fin posisjon. Han har trent fint og holder fin klasse. Det kan bli håpløst fra dette sporet, men jeg håper han kan være med litt.

Spillerne bør merke seg at Escudo By Pass har ni seirer på 23 forsøk og er en vinnerhest som har fått et løp i kroppen etter pause.

- I hoppeløpet som er V75-finalen kusker du Kattegatt, en spennende hest som årsdebuterer?

- Ja, hun står bedre til spormessig, men omvendt volte er nytt for henne. Det samme gjelder 800-meters bane. Det er to usikkerhetsmomenter. Jeg tror og håper det skal gå fint, men vi har ingen garanti for det. Hun er kanskje noe tung i kroppen, men hun har trent fint. Grunnkapasiteten er bra, og skulle alt klaffe maks kjemper hun der fremme, opplyser trener og kusk Olle Goop.

- Thai Tanic og Kattegat er mine beste sjanser for dagen, avslutter han.

Ludde er på plass

Suksesstrener Lutfi Kolgjini vet å sette farge på storløpshelgene. Mannen bak verdensstjernen Going Kronos tar den lange turen med Prince De Charme. Han skal utfordre Megaman Neo i Habibs Minneløp.

- Prince De Charme har trent aldeles strålende og fått to løp i kroppen etter pause. I fjor trøblet han med halsen, men er operert og alt ser bra ut. Sist satt han fast med krefter spart. Hesten er travsikker, startrask og skal takle svingene bra. Vi skal sette farge på løpet og han skal definitivt regnes i toppen, melder Ludde.

- Når får vi se Going Kronos i Norge?

- Tja, det står skrevet i stjernene, ler Ludde.

- Jeg kommer til å vise ham frem i Norge en gang i år, men har ikke riktig bestemt meg for i hvilket løp det blir. Sannsynligvis blir det i UET-Derby på Bjerke til høsten. Noen start i OGP blir det ikke, heller ikke Elitloppet. Hesten er bare fire år og jeg vil ikke brenne alt kruttet med en gang. Han skal få beholde sine fine egenskaper, og vi skal ha mye moro med konkurranse i mange år til. Det er ikke aktuelt med start i Elitloppet før til neste år. To heat på en dag er tøft. Det blir sannsynligvis et 4-årsløp som er aktuelt i Norge for ham i år.

Lutfi Kolgjini har planer om å starte Going Kronos i Ina Scots Æra den 16. april på Mantorp. Vi kan vi bare glede oss til et besøk av Viking Kronos-sønnen en gang i løpet av året. Årsdebuten på Jägersro lørdag ble gjennomført på en strålende måte. Going Kronos vant uanstrengt på 1.12,9am.

- Nå begynner det å bli vår og vi kommer ut med en masse flotte unghester, stråler Ludde til Dagbladet.no. I går vant han to løp på Kalmar med Turnaround og Philip K. Lørdag kan det være dags for Skien.

Fra sitt paradis på Vomb Gård utenfor Malmø kommer det stjerner på løpende bånd fra kanskje verdens beste unghest-trener Lutfi Kolgjini.

En alenevinner kan innkassere 28 millioner denne omgangen.

UFORDRER MEGAMAN NEO: Lutfi Kolgjini og hesten Prince De Charme kommer til Habibs Minneløp.