Pasning fra Owen

10 minutter før slutt dundret Frank Lampard inn 2-1 til England på en gullpasning fra kaptein Owen - og stoppet kjeften på kritikerne som vil ha vekk Svennis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

England slo Polen og vant VM-gruppe 6. Åge Hareide har pepret litt mot norsk sportspresse den siste uka, men hans liv og virke som landslagssjef er på Heia Tufte-nivå i forhold til det voldsomme mediekjøret hans kollega Sven-Göran Eriksson blir utsatt for.

KAMPFAKTA

VM- kvalik. gr. 6

England - Polen 2- 1 (1- 1).

Mål: 1- 0 Owen (44), 1- 1 Frankowski (45), 2- 1 Lampard (80).

Tilskuere: 65467.

Kvitt Eriksson

De verste britiske tabloidene, anført av The Sun, har helt fram til i går hamret løs mot det de mener er «en sur og grådig svenske som de ikke skjønner hvorfor skal sitte kontrakten ut til 2008». Det har også pågått en noen smakløs kampanje på øyriket ved at noen smartinger har lansert plastbånd der det står noe i retning av «bli kvitt Eriksson». Dette etter samme mal som Lance Armstrong-båndene.

Svennis har ikke latt seg vippe av noen som helst pinne.

Blir sittende

-  Jeg blir sittende, hvorfor skulle jeg ikke, har standardsvaret til svensken vært.

Han har også fått støtte fra en tidligere engelsk landslagskjempe, West Hams Teddy Sheringham.

-  Jeg fatter ikke hvorfor Eriksson blir herjet med av pressen hele tida. Han er satt til å gjøre en jobb og han gjør det med glans. Han har ført England til neste års VM i Tyskland. Hva mer kan vi forlange?På Old Trafford i går kveld stoppet svensken kanskje kjeften på kritikerne. I hvert fall for en stund.

I en til tider svært velspilt kamp tok England ledelsen etter 43 minutter.

Michael Owen satte inn en ball fra kloss hold. Owen har virkelig fått fart i føttene etter at han kom seg hjem fra Real Madrid. Polen utliknet to minutter seinere, men i det 80. minutt ble det engelske gledesscener på det innleide Drømmenes Teater. Chelseas Frank Lampard dundret inn 2- 1. Skudd fra kort hold. Pasning fra Owen.

Sentral og god

  •  Wayne Rooney var tilbake etter suspensjon. Ifølge Sky Sports var han særs sentral og særs god i sin dype midtbanerolle.

England slo Polen og ble vinner av gruppe seks.

Nå var både engelskmennene og polakkene VM-klare før kampen, men det er nå en gang slik i fotball at det alltid er beste å gå helt til topps.

SEIERSMÅLET: Frank Lampard jubler etter at han nettopp har satt inn Englands 2-1-mål mot Polen på Old Trafford.
1- 0: Michael Owen (t.v.) sammen med Rio Ferdinand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer