- Pasning i verdensklasse

Med en nydelig pasning roet Ole Selnæs nervene på Lerkendal. Deretter ble det enveiskjøring.

• Rosenborg - Sandefjord 5-1

LERKENDAL (Dagbladet) Krempasningen fra Ole Selnæs ble høydepunktet på Lerkendal 16. mai. Tobias Mikkelsen stormet helhjertet mot bakrom, Ole Selnæs tittet opp og prikket ballen forbi stopperne med yttersiden av venstrefoten. Perfekt hastighet og perfekt timet. Danske Mikkelsen beholdt farten, posisjonerte seg riktig for skudd og lurte ballen forbi keeper.

- Verdensklasse. Jeg så at den pasningen kunne komme, men det så ikke Erik (Hoftun). Det er bare jeg og Ole som ser slikt, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen med et smil.

Den 2-1-scoringen trengte Rosenborg etter en småslitsom første omgang hvor Sandefjord hadde mye ball.

- Ja, det var en viktig scoring for oss. Vi ville nesten for mye i starten og fikk det ikke helt til å gli. Men etterpå rullet vi bare på og da er vi gode, sier Ingebrigtsen.

Selnæs må stå over Ole Selnæs var sterkt delaktig i snuoperasjonen altså, men i neste kamp mot Stabæk må Rosenborg klare seg uten midtbaneankeret etter at han fikk årets tredje gule kort mot Sandefjord.

- Ja, jeg fikk et gult kort på det jeg synes var et litt pirkete frispark midt på banen tidlig i kampen og det er alltid kjipt å måtte stå over kamper, sier Ole Selnæs.

Pasningen til 2-1 var han derimot langt mer fornøyd med.

- Jeg så at Tobias var på løp og da spiller jeg han bare gjennom. Men jeg traff jo bra selvfølgelig, og det var utrolig deilig at vi fikk det målet. For frem til da hadde vi ikke vært gode, sier Selnæs.

Pangåpning Men det var Rosenborg som åpnet klart best og scoret før det var gått tre minutter. Krigeren Fredrik Midtsjø vant en duell, slo videre til Alexander Søderlund som skjøt via Alexander Gabrielsen og forbi en utspilt Sandefjord-keeper.

Mange så nok for seg en storseier allerede da, men gjestene slo tilbake og Erik Mjelde utlignet med hodet etter frispark fra kaptein Roger Risholt.

Sandefjord skapte ikke mye, men var absolutt med kampen i perioder etter dette målet.

Mot slutten av den første omgangen festet imidlertid Rosenborg grepet igjen og produserte store sjanser både ved Riku Riski, Tobias Mikkelsen og ikke minst Jonas Svensson som dundret ballen i stolpen sekundet før pause.

Mikkelsen igjen Etter pause festet Rosenborg grepet umiddelbart. Sandefjord lå lavt, men Rosenborg klarte stadig vekk å brodere seg gjennom på sidene.

Det tok heller ikke lang tid før 3-1 satt i nettet. Mike Jensen kjørte en overgang, slo ut til Tobias Mikkelsen som dro et par finter og skjøt ballen via stanga og i mål.

Og Rosenborg stoppet ikke der. Etter 68 minutter var det Fredrik Midtsjø som fikk tid og rom rett utenfor 16-meteren. Unggutten takket og bukket med å skyte hardt og flatt i mål til 4-1.

Og kronen på verket satte veteran Mikael Dorsin i det 90. minutt da han fra kort hold dunket ballen i nettaket etter corner.

Et fullsatt Lerkendal (21.266 tilskuere) kunne juble for fortsatt serieledelse. Morgendagens 17. mai-tog blir nok en hyggelig opplevelse.

- Ja, det blir artig å gå i tog nå. Jeg tror det blir hyggelig, sier Kåre Ingebrigtsen.

NY STORSEIER: For Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen og co.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NY STORSEIER: For Alexander Søderlund, Tobias Mikkelsen og co. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer