- Pasningen var jo ferdig scoret

BERGEN (Dagbladet): Forskjellen mellom Brann og Moss heter Hans Erik Ramberg. I går sørget han for at Moss overraskende kunne reise hjem fra Bergen med tre poeng. - En arbeidsseier, forklarer Ramberg.

Mål: 0- 1 Hans Erik Ramberg (53)

BB: Hans Erik Ramberg, Moss

To tap betyr dårlig vårstemning i Bergen. I går kom bare 9691 tilskuere til kampen. De ble neppe fristet til å ta med seg venner og bekjente til neste hjemmekamp.

- Vi visste på forhånd at vi kunne klare å slå Brann i Bergen. De imponerte ikke i den første kampen mot Molde. Vi tror heller ikke at Raymond Kvisvik og Thorstein Helstad har hatt fokus på forberedelsene til denne kampen. Det var en fordel for oss. Vi kom og gjorde det vi skulle, sier Hans Erik Ramberg.

Skole-eksempel

Han scoret kampens eneste mål etter 53 minutters spill. Etter et perfekt løp gjennom Branns forsvar, fikk han det han selv kaller en «ferdig-scoret» pasning fra Øyvind Storflor.

- Det ble vel det vi kaller et skoleeksempel på hvordan det skal gjøres innenfor 16-meteren. Jeg måtte score mål. Det er ikke første gangen, og forhåpentlig ikke den siste gangen at våre mål kommer på akkurat denne måten, sier Hans Erik Ramberg.

Mossetrener Erik Brakstad ser et stort potensial i målscoreren.

Mange feil

- Hans Erik kan bli en veldig god fotballspiller. Mange norske forsvar vil merke hvor rask han er til å tråkle seg gjennom trengte posisjoner, sier Brakstad.

Hans strategi slo til i går. Moss kom ikke til Bergen for å underholde. Med forsiktig start fikk spillerne trygghet i rekkene. Riktignok ble det mange feilpasninger, men det ble det også for de røde og hvite. Ballen gikk mer i lufta enn langs grastustene, og det er drepende for spillestilen til Brann.

- Det ble ingen stor fotballkamp, men taktikken var å holde nullen fram til Brann-spillerne og deres publikum begynte å bli utålmodige. Da la vi på mer trøkk framover på banen og fikk det målet vi trengte.

- Ikke morsomt

- Dette ble ikke morsomt. Vi fikk lite fotball og mye sparking. Guttene kunne gitt mye mer i duellene og gjort mer forsøk på å holde ballen lavt, men vi lider av å ha tapt en del kreativitet. Jeg er veldig klar over at vi har mistet ferdigheter i laget etter å ha gitt fra oss så mange rutinerte spillere, forklarer Teitur Thordarson.

Han vil ikke legge skylda på verken Raymond Kvisvik eller Thorstein Helstad.

- Jeg mener de har taklet overgangssaken veldig bra. Thorstein gjorde en akseptabel innsats. Raymond lyktes ikke så godt i dag, men det er ikke første gangen. Det er aldri hyggelig å tape to kamper i starten av sesongen. Jeg håper vi klarer å riste dette av oss før neste oppgjør mot Start, sier Thordarson.

FORSKJELLEN: Hans Erik Ramberg spås en god sesong for Moss. I går ble det et mål og tre poeng mot Petter Furuseth Olsen og Brann.