P ÅSKINNER: Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp og Ruben Yttergård Jenssen var de tre siste på ballen før Huseklepp satte ballen i mål bak Shay Given og sikret 2-1-seier til Norge i Dublin i kveld. Foto: Peter Morrison, AP/Scanpix
P ÅSKINNER: Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp og Ruben Yttergård Jenssen var de tre siste på ballen før Huseklepp satte ballen i mål bak Shay Given og sikret 2-1-seier til Norge i Dublin i kveld. Foto: Peter Morrison, AP/ScanpixVis mer

- Pasningen var nesten bedre enn målet

Gamsten ranker assisten foran frisparkperlen.

DUBLIN (Dagbladet): Irland - Norge 1-2.

Morten Gamst Pedersen var strålende fornøyd etter å ha spilt en god landskamp i kveld.

Han utliknet Irlands tidlige ledelse med en frisparkperle bak en sjanseløs Shay Given, og la inn til Erik Huseklepp som sikret seieren like før slutt.

- Jeg synes nesten pasningen var bedre enn målet mitt. Du vet når du får sånn godfølelse i det ballen forlater foten...

Og pasningen var aldeles utsøkt, og ble ekstra vakker av at den avsluttet en kontring som Drillo omtaler som «i verdensklasse».

- Drillo-fotball på sitt aller beste, sier kaptein Brede Hangeland.

- Du hadde scoret Bjørn Helge Riise slo en tunnel og spilte opp til Huseklepp. Han hælsparket ballen tilbake til Ruben Yttergård Jenssen, som fant Gamsten på venstresiden. Så kom altså den perfekte pasningen som fant Huseklepp bak i feltet, hvorpå Brann-spilleren klemte den i mål fra skrått hold.

- Det var ikke så skrått hold. Du hadde også scoret der, korrigerer Huseklepp.

Det som er sikkert, er at Dagbladets utsendte garantert ikke hadde kommet seg i posisjon til å score målet.

- Det Huseklepp gjør etter at han har lagt igjen til Ruben, og bare dundrer inn i feltet, viser hvilken måljeger han er, sier Morten Gamst Pedersen.

- Gamst har en fantastisk fot. Jeg hadde veldig troen på at den ballen skulle komme dit, sier Huseklepp.

God følelse Men også Gamstens egen scoring holdt meget høy klasse. Han skrudde ballen over muren fra drøye 20 meters hold, og den fløy inn med god klaring til tverrliggeren uten at Shay Given var i nærheten av å redde.

- Jeg hadde en veldig god følelse, sier Gamst om frisparkmålet.

- Bare spør Ola om frisparkene på trening i går. Det gikk veldig bra da også.

Vi har ikke spurt Ola By Rise, men John Arne Riise som sto sammen med Gamsten ved ballen, forklarer det slik.

- Jeg tror Given trodde jeg skulle skyte. Han stilte i alle fall muren merkelig i forhold til at Gamst skulle ta det, så jeg er sikker på at han trodde jeg skulle ta det. Da var det bare å si «vær så god» til Gamsten, sier Riise.

Givens dilemma Han sier at de gjerne ser an muren i slike situasjoner før de bestemmer hvem som tar frisparket.

- Vi forsøker å lese hva keeperen tenker, sier Riise.

Irlands keeper innrømmer at han fikk et dilemma da han så de to nordmennene ved ballen.

- John har et fantastisk skudd, men jeg kjenner jo også frisparkene til Pedersen fra Blackburn. Derfor kunne jeg ikke gamble for mye og sette hjørnet mitt åpent, sier Given til Dagbladet.

- Moro å se paven Han har endt på benken i Manchester City, og håper selvsagt på mer spilletid.

- Men det er vanskelig for meg å si noe om klubbframtida. Selvsagt er det frustrerende å ikke få spille. Vi får se hva som skjer de nærmeste månedene, sier Given.

John Arne Riise har fanget opp ryktene om en mulig Roma-overgang for Given, og ønsket den irske keeperen hjertelig velkommen til den italienske hovedstaden i irske aviser i dag.

- Det hadde vært moro å se paven, fleiper Given.