Pass deg for disse, Pascal

Her er ti av de verste importerte floppene i norsk fotball på 90-tallet. Mange svensker, mange fryktelig dyre - og uansett altfor dyre i forhold til prestasjonene. Åttemillionersmannen Pascal Simpson får ytterligere noen kamper til å holde seg for god for denne lista.

Paul Davis, Stabæk

  • Kom fra Arsenal sprekkeferdig av meritter. Det samme var kroppen hans. Kom til Stabæk i juni, fikk 29 minutter mot Tromsø i juli og ble sendt hjem igjen. Rakk heldigvis aldri å oppfylle de krav Stabæk satte til lønnsutbetaling.
  • Spiss fra Nigeria som både kom og forsvant i fjor. Presentert som mange hakk bedre enn Lillestrøms Diallo, og med 10,4 på 100 meter. Scoret ett mål, og kostet Viking flere hundre tusen.
  • Tysker som visstnok var så hurtig og teknisk at SIF bare var en stasjon mellom rekrutteringslaget og A-laget til Stuttgart i 96-sesongen. Men så veik at han ble blåst på Drammensfjorden - og hjem.
  • Tårn av en midtstopper - og omtrent like stiv og stasjonær. Tidligere lagkamerat av Jostein Flo i Sheffield United, og presentert som like god i lufta. Rakk å pådra seg en rekke baklengs, og et rødt kort før han dro tilbake til Malmö FF.
  • Stor og robust svenske med de beste anbefalinger fra IFK Göteborg. Dyr i innkjøp, dyr i drift, men for treg og tung til å innfri en eneste forventning i 93-sesongen.
  • Ble kjøpt inn som en god, etablert svensk midtbanespiller som skulle heve Molde i 1997. Fikk en årslønn på rundt en halv million, men ikke en eneste tippeligakamp. Ble tilbudt plass i rekruttstallen før denne sesongen - og avslo.
  • Ingen ting i veien med merittlista til 37-åringen før han tok sommerjobb i Drammen: 18 sesonger og 260 mål i engelsk fotball. Scoret også mot 3. divisjonslaget Åmot i cupen (seier 7-0).
  • Polakken kom til Bergen på begynnelsen av 90-tallet, sammen med landsmannen Marek Filipcsak. En i utgangspunktet utmerket fotballspiller som ikke taklet den frie tilgangen til video og potetgull.
  • Nigerianer som ble overflødig da landsmannen Bala Garba ble innkjøpt. Det hadde mer med lov og rett enn sport å gjøre. Demonstrerte seinere i Skeid at han hadde lite å bidra med. Prøvespiller nå i Kina.
  • Norsk, men likevel dårlig import. Opprinnelig Ready-gutt, som ble observert som ballsikker midtstopper i nederlandske Nijmegen, og hentet til Viking i 1996 for flere hundre tusen kroner. Sendt tilbake til Nederland midtsommers 97.

Ganyiu Owolabi, Viking

Markus Ziegler, Strømsgodset

Jonas Wirmola, Skeid

Kaj Eskelinen, Brann

Henrik Berger, Molde

Lee Chapman, Strømsgodset

Marek Motyka, Brann

Felix Ademola, Haugesund

Erik Stock, Viking