Pass deg, Petter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I FJOR VANT PETTER

Solberg fortjent nok Folkets Idrettspris her i Dagbladet. Han rasket også med seg alt annet som fantes av kåringer. I år får han konkurranse.

Liv Grete Skjelbreid Poirée og Petter Solberg er våre fremste idrettsyndlinger for tida. Det er lett å forstå, men likevel interessant. Som typer er de tilsynelatende så forskjellige som det går an. I forhold til den til tider grovt bannende, impulsive og gutteaktige Petter Solberg, framstår Liv Grete mer som et dydsmønster fra Vestlandet. Der Petter prater usensurert og impulsivt rett fra hjertet både på inn- og utpust, er Liv Gretes svar gjennomtenkte, forsiktige og en tanke beskjedne. Men likevel dønn ærlige og personlige.

LIKEVEL HAR

begge noe som går rett hjem hos oss; en optimal blanding av dyktighet og sjarm. For selv om forskjellene er store, er likhetene større.

Begge har et ekstremt talent.

Begge er til fingerspissene seriøse og profesjonelle i det de driver med.

Begge har en karisma langt over gjennomsnittet.

TALENT OG PROFESJONALITET

er årsaken til den sportslige suksessen. Og blander du eventyrlig suksess i idrett med karisma, har du straks en yndling, en utøver det er ekstra lett å like fordi vi kan identifisere oss selv med ham eller henne. Både Liv Grete og Petter har den virkningen på oss. Fordi de gir såpass mye av seg selv, om enn i forskjellige former.

LIV GRETES

prestasjoner i Oberhof er det ingen vits i å beskrive. Haugen av gullmedaljer taler for seg selv. Like fullt er det mektig imponerende å klare å holde trøkket oppe og stenge verden ute etter den uka hun har bak seg. Det Liv Grete presterte på fellesstarten i går, måten hun taklet presset fra Katrin Apel, 30000 tyskere og et umenneskelig forventingspress på, er vel verdt en pris eller to.

PETTER SOLBERG

avslutter rally-VM i Australia i november. Han skal helst kjøre fortere enn i fjor for å beholde plassen øverst på popularitetstronen.

Liv Grete Skjebreid Poirée har satt en standard det skal bli mektig tøft å slå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer