Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Pass opp for nummer 26, han har et strålende skudd»

Vidic fikk advarsel om VIF-spiller - men ble tatt på senga da han oppdaget hvem.

SOLID COMEBACK: Nemanja Vidic ble ikke satt på de store prøvene, men leverte like fullt et stødig comeback i sin første kamp etter korsbåndsskaden for åtte måneder siden. Her i duell med Chuma Anene. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SOLID COMEBACK: Nemanja Vidic ble ikke satt på de store prøvene, men leverte like fullt et stødig comeback i sin første kamp etter korsbåndsskaden for åtte måneder siden. Her i duell med Chuma Anene. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Vålerenga - Manchester United 0-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Med unntak av Anders Lindegaard var det neppe noen av Manchester United-spillerne som satt på nevneverdig kunnskap om Vålerenga før søndagens treningskamp på Ullevaal.

Men kaptein Nemanja Vidic - som spilte sin første kamp etter å ha røket korsbåndet mot Basel i desember i fjor - fikk seg en gledelig overraskelse da han oppdaget landsmann Bojan Zajic på motsatt banehalvdel.

Før kampen hadde han for øvrig blitt advart mot nettopp Bojan...

- Noen sa til meg før kampen at jeg måtte se opp for nummer 26. «Han har et strålende skudd», fikk jeg høre. Så ser jeg at det er ham (Bojan Zajic), og tenker «ååååå». He-he, han har et godt rykte, sier en opplagt Vidic til Dagbladet.

- Du var overrasket over å se ham?

- Ja, ja, jeg var overrasket. Jeg visste ikke at han var her, og at han har vært her i fem år! Jeg spilte mot ham i Serbia, da jeg var i Røde Stjerne og han i Obili?. Jeg var glad for å se ham i dag, sier Vidic.

- Kanskje for tidlig for United
Gjensynsgleden var definitivt gjensidig. Zajic synes Vidic leverte et solid comeback, og tror han vil levere på det samme nivået som før han ble skadet.

- Han så veldig bra ut i dag, og er en fantastisk spiller, sier Vålerengas nummer 26.

GOD TONE MED BOJAN: Nemanja Vidic ble overrasket da han oppdaget landsmann Bojan Zajic på motsatt banehalvdel. Etter kampen tok han seg best tid av alle i intervjusonen. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
GOD TONE MED BOJAN: Nemanja Vidic ble overrasket da han oppdaget landsmann Bojan Zajic på motsatt banehalvdel. Etter kampen tok han seg best tid av alle i intervjusonen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

- Vi snakket om gamle dager, da jeg var i Serbia og spilte for Obili?. Vi kjenner hverandre fra den tida. Han sa han var overrasket over å se meg her.

Overrasket var også Zajic - over at United ikke fant veien til nettmaskene i løpet av 90 minutter. I de fire oppkjøringskampene rødtrøyene har spilt fram til nå, har de bare scoret tre mål.

- Jeg er veldig overrasket over at de ikke scoret i dag. Jeg vet hvordan United kan være, men det er kanskje tidlig for dem. Det er nesten 20 dager til serien starter for dem, og de kommer i form til da. Men med Rooney og Welbeck på topp forventer jeg mer, sier han.

Han lot seg imidlertid imponere av et par spillere.

- Måten de holdt ballen i laget var imponerende, de var fantastiske på midtbanen. Særlig Nani var god, han er en fantastisk spiller. Og Scholes viste at han fortsatt kan spille fotball. Langpasningene hans er utrolige, sier Zajic.

Vidic: - Hadde ingen problemer
Vidic lar seg ikke stresse over at scoringsformen virker å være et godt stykke unna. To treningskamper gjenstår før alvoret tar til borte mot Everton den 20. august: Mot Barcelona til onsdag, og mot Hannover på lørdag.

- Vi skaper sjanser, og det er en lettelse. Det er riktig at vi ikke har scoret mye, men det kommer. Fem, seks hos oss spilte sin første kamp på lenge i dag. Vi er ikke kliniske nok ennå, men har de neste kampene til å rette på det. Jeg er ikke bekymret.

Om verdien av kampen mot Vålerenga sier han:

- Det var en god test. Vi hadde noen sjaner, men scoret ikke. Fysisk fikk vi i hvert fall det vi ønsket oss fra denne kampen.

SPILTE MOT VIDIC I SERBIA: Bojan Zajic spilte mot Vidic flere ganger i den serbiske serien, og fikk et hyggelig gjensyn med United-kapteinen. 
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SPILTE MOT VIDIC I SERBIA: Bojan Zajic spilte mot Vidic flere ganger i den serbiske serien, og fikk et hyggelig gjensyn med United-kapteinen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Vidic får det garantert tøffere mot Lionel Messi og Barcelona på onsdag enn han gjorde mot Vålerenga i dag, men serberen uansett å være i god rute etter det lange skadeavbrekket.

- Jeg følte meg bra, og er veldig glad for å spille 60 minutter etter så lang tid ute. Alt gikk bra, og jeg hadde ikke noen problemer. Dette gir meg masse selvtillit foran de neste kampene.

- Er du på samme nivå som før du ble skadet?

- Det vil tiden vise, men det handler ikke hva jeg tror. Jeg gjør alt jeg kan for å være i samme form som før skaden.

- Hvordan var det å måtte sitte på tribunen siste halvdel av sesongen, og ikke kunne bidra?

- Det var hardt, særlig med den sesongen vi hadde, der vi mistet ligatittelen i siste minutt. Det var veldig tøft. Men nå må vi glemme det og se framover - vi har vist før at vi er gode på det, sier Vidic til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media