- Pass på Aaaaaaah... ...smund

BODØ (Dagbladet): Etter 229 minutter uten baklengsmål raste Aasmund Bjørkan inn i østfoldingenes målgård og hamret ballen i nettet. Da var Moss på vei mot sin tredje 1-0-triumf på rad.

Men i det øyeblikket utlikningen var et faktum, sprakk Moss så ettertrykkelig at de kunne tapt med tre-fire mål. Glimt sløste imidlertid, og nøyde seg med 2-1.

Brutalt i bakken

- Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde. I stedet for å trykke Glimt tilbake ga vi overraskende fra oss initiativet. Puslete og småteknisk forsøkte vi å spille oss ut. Det nytter ikke mot et så strukturert lag som Glimt. De straffet oss nådeløst, konkluderte suksess-trener Knut Torbjørn Eggen.

Etter to uker i himmelen og delt tabelltopp med Rosenborg, deiset Eggen og Mosse-kråkene brutalt i bakken.

Mål i hver kamp

Ikke overraskende var det tippeligaens toppscorer Aasmund Bjørkan som dirket opp forsvarslåsen til Moss.

24-åringen er inne i sin sjette toppseriesesong med Glimt, og har neppe vært bedre. Sammen med Moldes Andreas Lund er han alene om å ha scoret i alle tre kampene. I går laget han sitt 23. toppserie-mål totalt.

- «Åssa» er bedre trent og mer aggressiv enn noen gang før, mener Glimt-trener Øystein Gåre.

- Min beste sesongåpning på alle måter, sier Aasmund sjøl.

Men han avkrefter at han er noe for Drillos.
- Så stor VM-tropp tar ikke Drillo ut, flirer Glimts lynving.
Sammen med Bent Inge Johnsen, Thor Mikalsen og Ola Haldorsen har Aasmund Bjørkan vært med siden Glimts feiende inntreden i norsk toppfotball i 1993 (seriesølv og cupmesterskap). Nå har han nettopp signert ny treårskontrakt og tror Glimt kan overraske igjen.

«Lurte» pressen

- Vi er langt bedre enn vårt rykte.

- Jeg forstår godt at media undervurderte oss før seriestart. Vi mistet to stjerner i Rohnny Westad og Jan-Derek Sørensen. Vi hentet inn ukjente erstattere i Clas Andre Guttulsrød og Bengt Sæternes. Ingen hadde hørt om dem før. For media betyr spillere med store navn mye. Det gjør det ikke for meg, sier Glimt-trener Øystein Gåre.

Han hevder at Glimt har masse å gå på, og er misfornøyd med to mål på de 15 sjansene han talte i går.

PÅ TOPP: Det ble Aasmund Bjørkan som fikk æren av å påføre Moss sesongens første baklengsmål.