Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pass på denne storscorer'n fra Ukraina

VM-kvalifisering Armenia- Ukraina 2- 3. Andrej Sjevtsjenko er mannen å se opp for på Ullevaal på onsdag. Superspissen ga Ukraina poenghåp rett før pause og sikret hele potten med sitt andre mål for kvelden etter hvilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men før Sjevtsjenko våknet, handlet det meste om Armenia - og Artur Petrosyan. Armeneren ble tomålsscorer med nettkjenninger i det 17. og 44. minutt. 14000 på tribunen øynet en sensasjon. For Nils Johan Semb ville resultatet vært perfekt.

Men - dessverre for Armenia og Semb:

Milan-spiller Sjevtsjenko ville ikke være noe dårligere enn Petrosyan.

To perler

Spissen - som tidligere i uka ble kåret til beste utlending i serie A - leverte to perler:

  • 45. min.: Praktfullt skrudd frispark rundt sjumannsmuren til Armenia, og i nettet fra 20 meter.
  • 59. min: Volleyscoring etter forspill av Sergej Rebrov og Andrej Vorobei.

I mellomtida utliknet Andrej Husin for Ukraina.

- Sjevtsjenkos første mål var nøkkelen for oss. Etter det kontrollerte vi og fikk en veldig viktig seier, sier Ukrainas landslagssjef Leonid Buryak.

Skyldte på keeperen

Ukraina startet VM-kvalifiseringen med 3- 1-tap borte mot Polen. Et nytt tap i går ville vært katastofalt for Buryak og co.

Men Armenias landslagssjef var slett ikke fornøyd med hederlig innsats mot Ukraina. Aram Parsadanyan lot frustrasjonen gå utover keeper Roman Berezovsky etter 90 minutter.

- Vi er skuffet over andre omgang. Berezovsky spilte en dårlig kamp - og nå må vi se på hvilke endringer vi skal gjøre foran neste kamp, sier Armenia-sjefen.

  • AC Milan betalte 245 millioner kroner for Sjevtsjenko da de kjøpte ham fra Dinamo Kiev i 1999. Både på landslaget og i Milan-trøya har han vist hvorfor. Han ble toppscorer i Milan i fjor og så langt på veien til VM i 2002 har Sjevtsjenko scoret tre av fire mål.

I tospann med Steffen Iversens Tottenham-kamerat, Sergej Rebrov, vil han utgjøre en farlig angrepsduo på Ullevaal om tre dager.

ULLEVAAL NESTE:</B> Superstjernen Andrej Sjevtsjenko scoret to mål og sørget for at Ukraina fortsatt henger med i gruppe 5.