Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Pass på humøret, Rösler

For ett år siden holdt en rasende Uwe Rösler straffetrening natt til 17. mai. Tirsdag kveld tror jeg han hadde mest lyst til å ta med hele laget hjem på en øl.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Åtte serierunder inn i Tippeligaen 2006 er det egentlig bare én ting som har gått helt etter planen: Lillestrøm på toppen er som forventet. Det eneste som overrasker fra den kanten er at Uwe Rösler plutselig framstår som en myk mann. For det var ingen mediavrang kadaverdisiplinist som sendte gutta sine ut i den største av alle mai-netter etter 3- 0 over Molde.

TRENEREN JEG SÅ PÅ TV var så blid at det festforbudet han proklamerte - «jeg skal sjekke alle utestedene på Lillestrøm» - framsto som den dårligst skjulte spøken så langt i Tippeligaen.

Uwe Rösler digger den situasjonen LSK befinner seg i, han klarer ikke å skjule det, og for resten av Norge er den brå-myke utgaven plutselig blitt usedvanlig sjarmerende og vennlig. Det er nødvendigvis ikke noe godt LSK-tegn. Uwe Rösler trenger nemlig ikke å komme gjennom til andre enn sine egne. Og derfor blir spørsmålet hvor hyggelig LSK-treneren kan tillate seg å bli før Lillestrøm blir spist opp av sin egen tabellykkelige tilfredshet.

Og går på en smell.

ETTER FINALETAPET i Royal League tre dager før seriestart snakket Uwe Rösler om en negativ trend i Lillestrøm. Fem måneder etter cupfinaletapet for Molde, og seks måneder etter at de kastet bort muligheten til å henge seg på i kampen om seriegullet 2005 (1-2 for TIL hjemme), likte han dårlig at laget nok en gang sviktet da det gjaldt som mest. Og han gjentok det i VG før Molde-kampen 16. mai - «Denne klubben har hatt en tendens til å svikte når det gjelder som mest».

Ikke fordi han ser spøkelser på høylys dag.

Bare fordi han kjenner fotballusa på gangen.

MED BAKGRUNN i det Uwe Rösler offentlig har uttalt som Lillestrøms problem skal det bli spennende å se hva spillerne hans er laget av nå som seriespillet sannsynligvis kommer til å normalisere seg. Hvordan vil LSK framstå under massivt forventningspress - per dato er jo Tippeligaen deres å tape. Og hva skjer den dagen dommeravgjørelsene ikke går den veien de gikk i Bergen, i Fredrikstad, på Hamar og på Ullevaal?

Og ikke minst:

Hva skjer når Christoffer Andersson går til Hannover, og Robert Koren og Michael Mifsud eventuelt også får tvunget gjennom sine uttalte overgangsmål til sommeren?

Bak Lillestrøm - med et par hederlige unntak i Brann og Odd - er Tippeligaen et brutalt jevnhetsinferno med skuffelser og overraskelser i skjønn forening. Den beste måten å illustrere det på er det tabellfestet «kriserammede» Vålerenga fikk i Kristiansand 16. mai. Før seieren over Start lå de sjakk og hørte jantelovens nasjonale skadefryd snakke om trenerskifte og nedrykk.

Etter seieren - og her er det viktig å få med seg at «snuoperasjonen» tok 90 minutter, ikke uker - ligger de fattige tre poeng bak Rosenborg på fjerdeplass.

EN AV FORKLARINGENE på den rekordjevne serien - og i hvert fall den som er debattert mest ved siden av de mange feilaktige dommeravgjørelsene - er det påståtte nivåfallet på norsk fotball. Ifølge et par av de mest anerkjente aviskommentatorene her til lands står det så dårlig til med Tippeligaen at den knapt har livets rett. Men jeg kjøper ikke disse skrekk-og-gru-påstandene - årets sesonginnledning har ikke vært dårligere eller mer variabel enn tidligere år.

Er det noe som virkelig framstår dårligere denne våren så er det banene.

Av den grunn, og skal man i det hele tatt ha troverdige og vettuge TV-programmer og den slags rundt emnet «fotballens utførelse på godt og vondt i Steinrøysa (Norge)», er det nødvendig å bringe kompetent ekspertise inn i debatten. Med andre ord: Neste gang fotballklokka slår 17.30 (P4), 18.00 (NRK Radio) 18.55 (TV 2) eller 20.25 (NRK 1) så sørg for å ha med folk fra Meteorologisk institutt og Landbruksuniversitetet på Ås. Meteorologen for å bringe de klimatiske forhold til torgs - agronomen for å stadfeste forskjellige gresstypers vekstvilkår under disse. Kanskje man da er villig til å unnskylde noen av de feilene som blir gjort.

TIRSDAG KVELD unnskyldte jeg alle i Kristiansand. Start- VIF var på tross av elendige forhold en god fotballkamp der det beste spillet til slutt ble spist opp av banen. Og du så det gang på gang hvordan ballen levde sitt eget liv og spratt i alle retninger.

Urørt av menneskebein.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling