Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Passasjeren i Northugs bil brakk kragebeinet, utredes for hodeskader

To personer er siktet i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): En av de to som satt i Petter Northug jr. sin bil da den kjørte av veien og krasjet stygt natt til søndag, har brukket kragebeinet.

- Han var noe skadd og ble tatt hånd om av forbipasserende.

- Denne personen befinner seg fortsatt på sykehus, men skadene skal ikke være alvorlige, opplyser kriminalvaktleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

To personer er nå siktet etter at bilen kjørte av veien i en 40-sone.

- Den ene er født i 1986, den andre i 1991. De er fra Trøndelag, sier politiet til Dagbladet.

Det er fortsatt ikke bekreftet om Northug var med i bilen.

- Skadd og tatt hånd om Politiet mistenker promillekjøring, hvilket siktelsen dreier seg om, sa politiet under en pressekonferanse i Trondheim søndag kveld.

Det er passasjeren i bilen, som er født i 1991, som har brukket kragebeinet. Vedkommende er nå på sykehuset, der han skal utredes for hodeskader og bli avhørt av politiet.

Da politiet kom til stedet, var den skadde mannen der.

En annen person ble innbrakt av politiet etter at han ble funnet i en bolig i nærheten av ulykkesstedet.

Bilisten og den skadde passasjeren skal ikke ha kjent hverandre fra før, opplyser krimvaktleder Bård Jacobsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Formening om hvem som kjørte Politiet vil ikke si noe om hva de involverte i ulykken har forklart i avhør. Skistjernen er i dialog med politiet, men manager Langås vil ikke gi ytterligere kommentarer.

- Dette er en politisak. Det er alt jeg har å si, sier Langås.

Politiet fikk melding om utforkjøringen i Byåsen 05.35 søndag morgen.

- Vet politiet hvem som kjørte bilen?

- Vi har gjennom etterforskningen fått en formening om hvem av dem som kjørte. Politiet kan foreløpig ikke si noe mer om det fordi vi ennå ikke har fått avhørt den ene av mennene grundig nok, sier kriminalvaktleder Bård Jacobsen til Dagbladet.

Han bekrefter at kjennemerkene på bilen er de samme som på Petter Northugs Audi A7.

- Én million kroner Audi Norge kaller det hele en alvorlig sak. De har siden 2012 hatt en sponsoravtale med Petter Northug og en del av denne avtalen går ut på at skistjerna disponerer en Audi A7 sportback dieselbil med 210 hestekrefter.          

- Den kosta én million kroner da Northug fikk den utlevert for to år siden, sier Audis markedssjef.  

Tegneby vil ikke si noe om hva dagens bilulykke kan ha å si for sponsoravtalen mellom Northug og Audi i fremtiden. 

- Dette er en alvorlig sak, men så lenge vi ikke kjenner hendelsesforløpet, vil ikke jeg si noe mer om forholdene. Vi venter nå på hva politiets etterforskning avdekker. Først når fakta om hva som har skjedd foreligger, vil vi ta stilling til hva som skal skje videre, sier Audi Norges markedssjef. 

(NTB/Dagbladet)

ULYKKESBILEN:: Petter Northugs bil skal ifølge politiet ha kjørt over en rundkjøring og meiet ned flere trafikkskilt før den stanset i autovernet. - Greie kjørehold forklarer ikke ulykken, sier politiets innsatsleder til Adresseavisen. Foto: Henrik Sundgård, Nyhetstips.no.
ULYKKESBILEN:: Petter Northugs bil skal ifølge politiet ha kjørt over en rundkjøring og meiet ned flere trafikkskilt før den stanset i autovernet. - Greie kjørehold forklarer ikke ulykken, sier politiets innsatsleder til Adresseavisen. Foto: Henrik Sundgård, Nyhetstips.no. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!