Passe fornøyd

Kjersti Grini er ikke altfor skuffet etter 25-30 tapet mot Russland. Men hun vet ikke om hun vil fortsette å spille.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det norske laget lå etter fra første kast til kamplsutt. Men håndballjentene er ikke altfor skuffet. Kaptein Kjersti Grini vet ikke om hun vil fortsette å spille på landslaget.

- Det vet jeg ikke. Jeg har jo spilt mange da, men jeg vet ikke. Nå gleder jeg meg bare til å ha litt fri. Jeg skal til Kanariøyene å feire jul. Det gleder jeg meg skikkelig til, sier Grini til Nettavisen.

- Det var bra å komme til finalen med et så ungt lag, sa Grini, som i finalen nok en gang var norsk toppscorer med sine ni mål. Men det hjalp ikke mot et solid russisk lag.

- Det er tungt å spille en kamp der man er bakpå hele veien. Men Russland var kjappere enn oss og kjempet bedre. Det var en ujevn kamp, sa Grini, og oppsummerte VM-finalen slik:

- Litt gøy, litt tungt og veldig slitsomt.

-Slet hele tiden

Norge og Elisabeth Hilmo fikk en liten håndballeksjon mot Russland.

Tapet var klart tidlig i 1. omgang etter en dårlig norsk forsvarsstart. Da fungerte ikke blokke n eller Cecilie Leganger.

- Vi slet nesten hele tiden. De fikk raskt en klar ledelse. Og da vi ikke fikk noen stor uttelling på å legge om til et 5-1-forsvar, forsto jeg at det ville bli vanskelig, sa Elisabeth Hilmo.

Heller ikke hun presterte noen stor kamp. -Håpet ved å bytte taktikk, var å skaffe noen enkle kontringsmål, men det gikk ikke.

Utslitt Sandve

Monica Sandve tynet ut resten av kreftene etter sin VM-maraton. Det endte trist.

- Jeg prøvde å få ut det aller siste. Marit Breivik sa at jeg kunne få hvile litt dersom jeg ønsket det, sa Sandve som var på banen i samtlige 60 minutter.

Mindre enn et døgn før scoret hun seiersmålet mot Jugoslavia og satte i gang norske jubelscener.

Mot maskinmessige Russland var også hun sjanseløs i 25-30-tapet. -Vi får forsøke å glede oss over dette sølvet. Vi fikk en dårlig start også i denne kampen. Det lot seg ikke rette opp igjen, sa Sandve som bortsett fra i en kamp har vært i spill så godt som hele ti den.

Alt i alt var hun Norges beste utespiller. Det var en fattig trøst søndag.

Fortsatt appetitt

-Jeg gleder meg til å ta fatt igjen etter en juleferie, sa Marit Breivik etter nederlaget i VM-finalen. For landslagssjefen er fortsatt sulten.

- Det er stor appetitt i spillergruppa, og det er det i trenerteamet også - inkludert meg, sa Breivik, som så sitt unge lag faktisk noe overraskende gå helt til VM-finalen.

- Denne spillergruppa har hatt lite tid sammen. Men det er mye framtid i disse jentene, oppsummerte treneren, og trakk fram semifinalen mot Jugoslavia som et høydepunkt i VM.

- Det at vi klarte å komme bakfra og vinne den kampen, var det største i VM. Det var stort for de unge jentene som ikke har vært med på dette før, sa Breivik, som kom til mesterskapet med ni VM-debutanter.

Et år med jobbing

Dermed ble det ikke tittel nummer tre for Marit Breivik, som har hentet hjem både EM-gull i 1998 og VM-gull i 1999 siden hun tok over som landslagssjef i 1994. Til VM kom hun uten spillere som Karoline Dyhre Breivang, Kari Anne Henriksen, Mette Davidsen, Heidi Tjugum og Mia Hundvin. Noen var skadd, andre ville ikke være med.

- Vi har fått flere tekstmeldinger her nede fra de hjemmeværende som mye heller skulle vært med oss her, fortalte Breivik, som ser jobben klart for seg framover:

- Det er litt for stor avstand mellom de med rutine og de nye. De ferske har stort sett gjort en super jobb i VM, men vi trenger litt mer tid med spillerne. Nå har vi et år å jobbe på, sa Breivik.

Neste år er det EM i Danmark. Første jobb for Breivik & co. kommer i juni, med kvalifisering mot Litauen.

De gleder seg.

(NTB)

TUNGT: Spillerne var slitne etter VM-finalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer