Passe fornøyd

Kjersti Grini er ikke altfor skuffet etter 25-30 tapet mot Russland. Men hun vet ikke om hun vil fortsette å spille.

Det norske laget lå etter fra første kast til kamplsutt. Men håndballjentene er ikke altfor skuffet. Kaptein Kjersti Grini vet ikke om hun vil fortsette å spille på landslaget.

- Det vet jeg ikke. Jeg har jo spilt mange da, men jeg vet ikke. Nå gleder jeg meg bare til å ha litt fri. Jeg skal til Kanariøyene å feire jul. Det gleder jeg meg skikkelig til, sier Grini til Nettavisen.

- Det var bra å komme til finalen med et så ungt lag, sa Grini, som i finalen nok en gang var norsk toppscorer med sine ni mål. Men det hjalp ikke mot et solid russisk lag.

- Det er tungt å spille en kamp der man er bakpå hele veien. Men Russland var kjappere enn oss og kjempet bedre. Det var en ujevn kamp, sa Grini, og oppsummerte VM-finalen slik:

- Litt gøy, litt tungt og veldig slitsomt.

-Slet hele tiden

Norge og Elisabeth Hilmo fikk en liten håndballeksjon mot Russland.

Tapet var klart tidlig i 1. omgang etter en dårlig norsk forsvarsstart. Da fungerte ikke blokke n eller Cecilie Leganger.

- Vi slet nesten hele tiden. De fikk raskt en klar ledelse. Og da vi ikke fikk noen stor uttelling på å legge om til et 5-1-forsvar, forsto jeg at det ville bli vanskelig, sa Elisabeth Hilmo.

Heller ikke hun presterte noen stor kamp. -Håpet ved å bytte taktikk, var å skaffe noen enkle kontringsmål, men det gikk ikke.

Utslitt Sandve

Monica Sandve tynet ut resten av kreftene etter sin VM-maraton. Det endte trist.

- Jeg prøvde å få ut det aller siste. Marit Breivik sa at jeg kunne få hvile litt dersom jeg ønsket det, sa Sandve som var på banen i samtlige 60 minutter.

Mindre enn et døgn før scoret hun seiersmålet mot Jugoslavia og satte i gang norske jubelscener.

Mot maskinmessige Russland var også hun sjanseløs i 25-30-tapet. -Vi får forsøke å glede oss over dette sølvet. Vi fikk en dårlig start også i denne kampen. Det lot seg ikke rette opp igjen, sa Sandve som bortsett fra i en kamp har vært i spill så godt som hele ti den.

Alt i alt var hun Norges beste utespiller. Det var en fattig trøst søndag.

Fortsatt appetitt

-Jeg gleder meg til å ta fatt igjen etter en juleferie, sa Marit Breivik etter nederlaget i VM-finalen. For landslagssjefen er fortsatt sulten.

- Det er stor appetitt i spillergruppa, og det er det i trenerteamet også - inkludert meg, sa Breivik, som så sitt unge lag faktisk noe overraskende gå helt til VM-finalen.

- Denne spillergruppa har hatt lite tid sammen. Men det er mye framtid i disse jentene, oppsummerte treneren, og trakk fram semifinalen mot Jugoslavia som et høydepunkt i VM.

- Det at vi klarte å komme bakfra og vinne den kampen, var det største i VM. Det var stort for de unge jentene som ikke har vært med på dette før, sa Breivik, som kom til mesterskapet med ni VM-debutanter.

Et år med jobbing

Dermed ble det ikke tittel nummer tre for Marit Breivik, som har hentet hjem både EM-gull i 1998 og VM-gull i 1999 siden hun tok over som landslagssjef i 1994. Til VM kom hun uten spillere som Karoline Dyhre Breivang, Kari Anne Henriksen, Mette Davidsen, Heidi Tjugum og Mia Hundvin. Noen var skadd, andre ville ikke være med.

- Vi har fått flere tekstmeldinger her nede fra de hjemmeværende som mye heller skulle vært med oss her, fortalte Breivik, som ser jobben klart for seg framover:

- Det er litt for stor avstand mellom de med rutine og de nye. De ferske har stort sett gjort en super jobb i VM, men vi trenger litt mer tid med spillerne. Nå har vi et år å jobbe på, sa Breivik.

Neste år er det EM i Danmark. Første jobb for Breivik & co. kommer i juni, med kvalifisering mot Litauen.

De gleder seg.

(NTB)

TUNGT: Spillerne var slitne etter VM-finalen.