Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Passer bedre i bundesliga

Tidligere tysklandsproff Vidar Riseth mener VIF-trener Kjetil Rekdal og LSK-trener Uwe Rösler ville vært bedre trenere i Tyskland enn i Norge.

- Både Rekdal og Rösler kjører den tyske mentaliteten som trenere, med disiplin og skikkelig orden. I Tyskland kunne de kjørt den stilen fullt ut, for der er de vant til at det skal være slik. I Norge er det derimot ikke kultur for en så tøff holdning, sier Vidar Riseth til Dagbladet.

Rekdal har ført VIF til cup- og seriegull, mens Rösler i øyeblikket er serieleder med LSK. Like fullt hevder Riseth at de to trenerne ville fått gjennomført idéene sine bedre og slik fått ut mer av potensialet sitt i Bundesliga.

«Ordnung muss sein»

Landslags- og RBK-stopperen spilte i 1860 München i perioden 2000-2003, og fikk der opplevd den tyske «Ordnung muss sein»-mentaliteten.

- Helt fra lilleputtstadiet i Tyskland oppdras man til at når treneren blåser i fløyta så skal man følge med. Da kan man høre en knappenål som faller. I Norge er det bare lek og tøys opp til juniornivå, sier Riseth.

Han kjenner begge to godt som både trenere og spillere.

- Kjetil kjenner jeg godt fra mange år på landslaget. Uwe Rösler møtte jeg som 1860-spiller da han spilte for Unterhaching. Rösler har jeg blitt godt kjent med privat siden.

- Attraktive i dag

LINKET TIL HERTHA: Kjetil Rekdal har flere ganger, seinest i mars i år,  blitt koblet til trenerjobben i gamleklubben Hertha Berlin. Rekdal skrev i mars kontrakt med Vålerenga som binder ham ut 2008-sesongen. Foto: Hans Arne Vedlog
LINKET TIL HERTHA: Kjetil Rekdal har flere ganger, seinest i mars i år, blitt koblet til trenerjobben i gamleklubben Hertha Berlin. Rekdal skrev i mars kontrakt med Vålerenga som binder ham ut 2008-sesongen. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer


- Rekdal og Rösler er begge i sin første trenerjobb. Tror du de har nok erfaring til å lykkes i Bundesliga i dag?

- De er mer enn gode nok til en slik jobb i dag. I løpet av mine tre år i 1860 München hadde jeg fire trenere. Både Rekdal og Rösler er bedre enn alle fire. De har bra navn i Tyskland begge to, og jeg er 100 prosent sikker på at begge er så attraktive for bundesligaklubber i dag at de blir fulgt nøye av mange klubber, sier Riseth.

Langt steg

Borussia Mönchengladbachs assistentmanager Jørn Andersen er langt mer skeptisk.

- Steget opp er veldig langt. Det er ikke lett. Jeg tror norske trenere som er i utlandet, som for eksempel Trond Sollied, har større sjanse. Rekdal og Rösler må nok først komme seg lenger ned i Europa for å få muligheten. Norge er ikke akkurat et land som får så mye oppmerksomhet her. Tyskerne ser heller sørover mot Italia og andre land, sier Andersen til Dagbladet. Østfoldingen har en fortid som spiller i blant annet Nürnberg, Hamburger Sportverein og Eintracht Frankfurt. Han har vært sjef for Oberhausen på nest høyeste nivå, og ble som kjent toppscorer i Bundesliga i 1990.

- Kanskje de kan ta steget via Belgia, Nederland eller Danmark, sier Andersen.

Andersen er usikker på hvem av de to som ligger best an for en eventuell framtid i tysk fotball.

- Rösler er ganske fersk i treneryrket. Så for ham er det litt tidlig. Men kanskje det er lettere for ham siden han er tysk. Hertha kjenner Rekdal - så det kan jo være en mulighet. Men det er tøft, sier den gamle Fredrikstad-spissen med 27 landskamper.

- Passer bedre i bundesliga

- Begge trenerne har stor fordel av å ha spilt i Europa. Uwe i Tyskland og England. Rekdal i Belgia og Tyskland. De har hatt mange gode trenere, og har en fordel av det. De har fått oppleve den europeiske hardheten, mener Andersen.

Og hvis du lurer på om tyskerne husker Uwe Rösler?

- Det blir registrert i tyske aviser, i alle fall i fotballaviser, når Rösler har suksess. Her om dagen var det også en reportasje på tysk TV om Rösler, sier Jørn Andersen.

• Din kommentar: Enig med Riseth?

BEDRE I TYSKLAND: Vidar Riseth.
DRØMMER OM CITY: Uwe Rösler har tidligere sagt at managerjobben i gamleklubben Manchester City er en drøm. I et intervju med Dagbladet i vinter sa tyskeren med norsk kone følgende: - Min framtid er i Norge
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling