Therese Johaug med gull på 30-kilometer i Ski-VM i Oberstdorf:

Passerte Northug i kaos-renn

Therese Johaug (32) tok sitt 14. gull på dagens 30-kilometer. Med det gikk hun forbi Petter Northug. Heidi Weng (29) spurtslo Frida Karlsson (21), og sikret sølv på en stor norsk dag.

DOBBELT NORSK: Heidi Weng sikret sølvet på tremila etter en frekk manøver for å holde Frida Karlsson og Ebba Andersson bak seg i ski-VM. Bilder fra NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Alt om VM

OBERSTDORF/OSLO (Dagbladet): Tremila ble aldri særlig spennende for dem som håpet på noe annet enn favorittseier. Therese Johaug tok en knusende seier og har nå flere VM-gull enn Petter Northug.

- Ser ut som om hun har avgjort dette allerede på den første runden. Den dama er ustoppelig, sier NRKs Torgeir Bjørn.

Den suverene gullvinneren så ut til å ha full kontroll under hele tremila. På en av de siste sekunderingene tok hun seg til og med tid til å snakke litt med sekundanten.

I mål var Johaug 2,34 minutter foran konkurrentene.

Heidi Weng rykket inn i den siste motbakken før stadion, og sikret dobbelt norsk i det som ble en vanvittig spurt. Anne Kjersti Kalvaa sikret sjetteplassen, mens Tiril Udnes Weng ble nummer sju.

- Jeg turte ikke juble i mål. Jeg føler at jeg ikke skal få medalje. Jeg har aldri flaks med noen ting, men i dag så har jeg flaks. Jeg hadde bestemt meg for å være først i bunnen av bakken fordi jeg vet at styrken min er oppover.

Fall-drama

Johaug gikk ut i et forrykende tempo, og det ble tidlig klart at hun skulle gå i ensom majestet i de tyske skoger i Oberstdorf. Etter 12 kilometer var avstanden ned til konkurrentene blitt over minuttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer