Påstand forbauser: - Ingen tvil

Diskusjonene rundt Jakob Ingebrigtsens (22) potensial får konkurrenten til å reagere.

TROR PÅ REKORD: Stewart McSweyn tror Jakob Ingebrigtsen kan ta sin første verdensrekord fredag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TROR PÅ REKORD: Stewart McSweyn tror Jakob Ingebrigtsen kan ta sin første verdensrekord fredag kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
  • Diamond League i Paris, to engelske mil klokka 20.42 på NRK.

Fredag kveld løper Jakob Ingebrigtsen en distanse han aldri før har løpt. Under Diamond League-stevnet i Paris skal 22-åringen løpe to engelske mil eller 3218 meter om du vil.

- Det er ikke en distanse jeg har løpt før, så det er gøy. Distansen er ikke veldig ulik en 3000-meter, som i utgangspunktet skal passe meg ganske bra. Treningen har gått bra og formen er bra, så jeg satser på gode forhold og et kjekt løp, sier Ingebrigtsen til TV 2.

Som alltid når Sandnes-mannen løper, er det knyttet store forventninger til lave tider. Mange mener verdensrekorden på distansen, satt av kenyanske Daniel Komens med tiden 7.58.61 i 1997, står for fall.

McSweyn ut mot påstand

Etter at Ingebrigtsen sesongdebuterte med seier utendørs på 1500 meteren i Rabat, var det diskusjoner i et forum på letsrun.com. Nettavisen omtalte diskusjonen som gikk ut på at en bruker mente at Ingebrigtsen allerede nå hadde nådd sitt potensial.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer