Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Påstand om seks måneders fengsel for Ndure

For legemsfornærmelse og brudd på besøksforbud.

DROPPET FAMILIEVOLD-TILTALEN: Deler av tiltalen om familievold mot Jaysuma Saidy Ndure, frafaller. Foto: Sondre Steen Holvik
DROPPET FAMILIEVOLD-TILTALEN: Deler av tiltalen om familievold mot Jaysuma Saidy Ndure, frafaller. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer

Påtalemyndigheten frafaller deler av tiltalen om familievold mot Jaysuma Ndure, men opprettholder to av hovedpunktene mot ham.

Aktor mener Ndure skal dømmes for to tilfeller av legemsfornærmelse mot ekssamboeren, og ett brudd på besøksforbudet. Han var opprinnelig tiltalt på syv punkter.

Aktor Camilla Ek Sørensen har lagt ned påstand om fengsel i seks måneder for sprinteren, for to tilfeller av legemsfornærmelse og brutt besøksforbud mot ekskjæresten.

Rettsaken mot sprinteren startet 25. januar, men tre dager senere begjærte forsvarer Mette Yvonne Larsen saken utsatt. I dag fortsatte den.

Brøt besøksforbud Det var i november 2014 Ndure ble pågrepet og siktet i parets felles hjem. Ndure erkjente ikke å ha gjort noe straffbart, men fortalte at ekssamboeren møtte opp hjemme hos ham, og at det så endte i en krangel.

Kvinnen ble kjørt til sykehus, mens Ndure måtte tilbringe natta på glattcelle.

Sprinteren har erkjent de faktiske forholdene på det minst alvorlige, å ha brutt et besøksforbud mot ekssamboeren. Dette erkjente han ikke straffskyld for, da han ikke innså at han heller ikke kunne kontakte eksen elektronisk via mobiltelefon.

Nedsubsumsjon Under selve rettssaken har Ndures forsvarer brukt mye tid på å svekke troverdigheten til den 23 år gamle ekssamboeren.

Dommeren ba fredag partene i retten være forberedt på at retten ikke ville avsi dom for familievold, men det langt mindre alvorlige paragraf 128, legemsfornærmelse.

Dette er såkalt nedsubsumsjon, å vurdere et forhold etter en mindre alvorlig regel enn hva påtalemyndigheten har lagt opp til.

(NTB)