Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Påstår at Nicki Sørensen gravde ned doping i hagen

Skandale-Rasmussen med ny kontroversiell bok.

ANKLAGER: Michael Rasmussen anklager den danske sykkelrytteren Nicki Sørensen for å ha kjøpt doping og gravd ned det i hagen. Foto: NTB Scanpix.
ANKLAGER: Michael Rasmussen anklager den danske sykkelrytteren Nicki Sørensen for å ha kjøpt doping og gravd ned det i hagen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Den danske tidligere toppsyklisten Michael Rasmussen er kjent for å være frittalende og kontroversiell. Rasmussen har innrømmet dopingbruk og hevder også at sykkelprofilen og teamsjefen Bjarne Riis visste om omfattende dopingbruk i sitt eget lag.

Nå ryster Rasmussen sykkelverden igjen.

Rasmussen hevder i sin nye bok «Gul feber» at den fortsatt aktive danske sykkelrytteren Nicki Sørensen (38) også var en doper. Det skriver BT som har fått flere utdrag fra boka.

Kjøpte dop sammen Rasmussen påstår at han og Sørensen kjøpte doping sammen i 2003. At de to møttes på Mallorca i forberedelsene til en ny sesong på hvert sitt lag.

- Sørensen lånte en CSC-bil og sammen kjørte vi ut til apoteket som ligger på hjørnet på torget. Jeg hadde vært der flere ganger før og apotekeren hilste på meg som om vi var gamle venner. Vi kjøpte det vi skulle bruke av EPO og veksthormoner og Nicki fløy stoffet hjem til seg via flyplassen i Pisa (Italia), skriver Rasmussen i boka.

Noen uker senere skulle Rasmussen besøke Sørensens hjem i Toscana i Italia for å hente dopet. Da skal Sørensen ha vært så redd at han hadde gravd ned dopet i hagen.

Sørensen selv ønsker ikke å kommentere innholdet i boka.

- Jeg har ingen kommentar til boka. Jeg har vært inne og snakket med Antidoping Danmark for en uke siden, akkurat som mange andre har vært. Jeg har fortalt om min tid som sykkelrytter og jeg har fortalt hva som er viktig å vite, sier Sørensen til BT.

Dopet seg i Italia Rasmussen vant klatretrøya i Tour de France i 2005 og 2006. Sørensen er fortsatt aktiv på Bjarne Riis sitt lag, Saxo-Bank Tinkoff og vant blant annet en Tour de France-etappe i 2009.

Han er derimot ikke den eneste tidligere rytteren som får gjennomgå i boka.

Rasmussen skriver også at han så lagkameraten og stjernen Tyler Hamilton ta doping under Giro d'Italia i 2002, ifølge BT.

- Jeg kom inn på doktor Piet De Moers hotellrom, hvor også Bjarne Riis og Hamilton befant seg. Tyler hadde fått et skudd kortison og tilbød meg å gjøre det samme. Det ville jeg gjerne. Bjarne hadde ingen innvendinger. Det var jo en 225 kilometer fjelletappe som ventet. Legen ga meg 0,2 milliliter i skulderen, skriver Rasmussen.

Hamilton sikret 2. plassen i Giro d'Italia sammenlagt dagen etter.

SEIER: Nicki Sørensen feirer etappeseier i Spania Rundt i 2005. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino
SEIER: Nicki Sørensen feirer etappeseier i Spania Rundt i 2005. Foto: REUTERS/Gustau Nacarino Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling