NOK EN BAKVEI? Da Danmark vant EM i fotball i 1992 kom de med da daværende Jugoslavia ble suspendert. Nå kan de ta bakveien inn til sommerens EM-sluttspill etter påstander om kampfiksing i kampen mellom Armenia og Albania.Foto: Matt West/BPI/REX/ NTB Scanpix
NOK EN BAKVEI? Da Danmark vant EM i fotball i 1992 kom de med da daværende Jugoslavia ble suspendert. Nå kan de ta bakveien inn til sommerens EM-sluttspill etter påstander om kampfiksing i kampen mellom Armenia og Albania.Foto: Matt West/BPI/REX/ NTB Scanpix Vis mer

Påstått kampfiksing kan gi Danmark EM-plass likevel

Uefa etterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Danmark ble nummer tre i EM-kvalifiseringsgruppe I, to poeng etter toeren Albania. Dermed måtte danskene spille playoff mot Sverige og Zlatan. 

Der røk de selvfølgelig ut.

Men nå er EM-håpet tent hos danskene igjen. Presidenten i det armenske fotballforbundet, Ruben Hayrapetyan, sier ifølge Armenia Now at han er sikker på at den avgjørende gruppespillskampen mellom Albania og Armenia i Jerevan var fikset. 

- Selv om vi hadde hatt verdens beste trener på benken hadde resultatet i den kampen vært det samme, sier Hayrapetyan om kampen som endte med en sterk 3-0-seier til Albania. 

1-0 kom forøvrig på et selvmål allerede etter ni minutters spill. 

Danske Ekstrabladet har forsøkt å få Uefa i tale om saken, men de bekrefter bare at de foreløpig ikke har registrert noen mistanker om kampfiksing i den aktuelle saken. 

Likevel skriver Uefa i en e-post til den danske avisa at de kommer til å sette i gang undersøkelser dersom de har mistanke om at noe unormalt har skjedd. 

Det vil i så fall kunne bety at Danmark likevel får EM-plass, dersom Albania skulle miste de tre poengene de fikk med seg hjem fra Armenia. 

- Vi har hørt rykter om dette tidligere, men vi har ikke sett noen dokumentasjon på at det er foregått ulovligheter, sier kommunikasjonssjefen i det danske fotballforbundet, DBU, Jakob Høyer til Ekstrabladet

Åge Hareide skal etter alt å dømme overta det danske landslaget etter at Morten Olsen ga seg da laget tapte playoffen mot Sverige.

Sydsvenskan skriver at DBU  og Hareide er enige om at den norske treneren skal overta landslaget fra nyttår. I så fall vil Hareide få servert det han aldri klarte å få til med det norske landslaget - et sluttspill. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer