Påtalemyndighetene anker ikke i overganssaken

NFFs påtalenemd trekker anmeldelsen.

INGEN ANKE: Truls Haakonsen, tidligere sportsdirektør i Vålerenga Fotball (i forgrunnen til høyre), ser på forsvarerne Ellen Holager Andenæs og Ole Petter Drevland som blir intervjuet etter domsavsigelsen i Asker og Bærum tingrett, hvor fire personer er tiltalt for bedrageri i forbindelse med spillerovergangen til Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Alle tiltalte ble frifunnet, og påtalemyndighetene har nå bestemt seg for å ikke anke. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
INGEN ANKE: Truls Haakonsen, tidligere sportsdirektør i Vålerenga Fotball (i forgrunnen til høyre), ser på forsvarerne Ellen Holager Andenæs og Ole Petter Drevland som blir intervjuet etter domsavsigelsen i Asker og Bærum tingrett, hvor fire personer er tiltalt for bedrageri i forbindelse med spillerovergangen til Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Alle tiltalte ble frifunnet, og påtalemyndighetene har nå bestemt seg for å ikke anke. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Det blir ingen anke fra påtalemyndigheten i den såkalte overgangssaken i fotball. Dermed blir frifinnelsene i saken fra tingretten stående.

Stabæk-trioen Inge André Olsen, Lars Holter-Sørensen og en annen leder samt tidligere sportsdirektør i Vålerenga, Truls Haakonsen, var tiltalt i saken. De ble frikjent i Asker og Bærum tingrett 12. september.

- Vi er ikke enig i alle de vurderinger retten har gjort i sin dom, men etter en helhetsvurdering mener vi det ikke er grunnlag for å anke dommen. Det avgjørende i denne vurderingen er at vi ikke er overbevist om at lagmannsretten vil komme til et motsatt resultat, sier politiadvokat Morten Stene i en pressemelding fra Asker og Bærum politidistrikt.
Nederlag Saken oppsto etter Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011.
Påtalemyndigheten prøvde gjennom rettssaken å bevise at Stabæk forsøkte å forlede den franske klubben Nancy for penger, som skulle ha 50 prosent av salgssummen for Gunnarsson.

Ved å prise islendingen kunstig lavt og selge Vålerenga en opsjon i unggutten Herman Stengel til 4 millioner kroner, mente aktoratet at den franske klubben ble bedratt for minst 750.000 kroner.
Manglende bevis Det var ikke tingretten enig i. Alle på tiltalebenken fikk en klar frifinnelse.
«Det er derved ikke ført tilstrekkelig bevis for at noen av de tiltalte har fremkalt en villfarelse ved å kamuflere at deler av overgangssummen for Gunnarsson ble betalt ved opsjonspremien på Stengel. Alle de tiltalte må bli å frifinne», sto det i dommen.

Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS ble også frifunnet i saken. Aktoratet hadde lagt ned påstand om foretaksstraffer på henholdsvis 120.000 og 240.000 kroner.

I tillegg har NFFs påtalenemd besluttet å trekke anmeldelsen av de aktuelle forhold. Det framkommer av en pressemelding som ble sendt ut fra NFF tidligere i dag.

(NTB)