Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Påtalenemnda åpner sak mot Follo-treneren

- Forberedt på å ta konsekvensene.

GRANSKES: Påtalenamnda åpner sak mot Follo-trener Hans Erik Eriksen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
GRANSKES: Påtalenamnda åpner sak mot Follo-trener Hans Erik Eriksen. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer

Påtalenemnda i Norges Fotballforbund (NFF) oppretter sak på Follo-trener Hans-Erik Eriksen i forbindelse med hans erkjennelser om involvering i mulige straffbare forhold.

Eriksen er fornøyd med at påtalenemnda undersøker opplysningene han er kommet med i politiavhør. Follo-treneren erkjente at han ved noen tilfeller for flere år tilbake lot en gambler tro at han hadde rekruttert spillere til resultatmanipulering. For dette mottok Eriksen pengebeløp.

Treneren understreket at han aldri tok kontakt med spillere i forsøk på å resultatmanipulere kamper.

- På bakgrunn av forholdene Eriksen har erkjent, vil påtalenemnda vurdere forholdene opp mot fotballens regelverk og om det er grunnlag for å gå videre med saken til doms- og sanksjonsutvalget, sier leder Knut Fure i påtalenemnda i NFF i en pressemelding.

Hans-Erik Eriksen var mandag i møte med NFF-ledelsen og redegjorde for saken.

- Jeg er glad for at påtalenemnda går inn i saken, og dette uttrykte jeg ønske om til generalsekretæren. Det er en lettelse å ha lagt alle kortene på bordet. Jeg er opptatt av å legge denne saken bak meg, men er samtidig forberedt på å ta konsekvensene av mine handlinger. De siste dagene har vært knalltøffe, men jeg føler samtidig en stor lettelse over å ha fortalt sannheten, sier Eriksen ifølge pressemeldingen fra NFF.

Han ønsker å gjøre opp for seg etter å ha mottatt penger urettmessig og betale tilbake til norsk fotball.

- Jeg har mottatt penger jeg ikke skulle hatt, ved å lure en annen person. Derfor ønsker jeg å gjøre opp for meg, og det har jeg fortalt til fotballforbundet, forteller Eriksen.

Generalsekretær Kjetil Siem i NFF er glad for initiativet fra Eriksen.

- Eriksen har lært og har vist stor vilje til at det kan komme noe godt ut av denne saken. Vi skal sette oss ned å diskutere detaljer for hvordan han kan gjøre opp for seg, men nå skal han få ro og fred de neste dagene. Samtidig er det viktig å understreke at saken behandles på vanlig måte etter våre formelle, juridiske regler, sier Siem.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media