Påtalenemnda legger ned påstand om to års utestengelse for Tysse

- Saken er på mange måter relativt lik nå som da vi begynte.

PÅSTAND OM TO ÅR: Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om to års utestengelse for den dopingtatte kappgjengeren Erik Tysse (th).
Foto: Morten Holm / SCANPIX
PÅSTAND OM TO ÅR: Påtalenemnda i Antidoping Norge har lagt ned påstand om to års utestengelse for den dopingtatte kappgjengeren Erik Tysse (th). Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRINGSJÅ (Dagbladet): Påtalenemnda i Antidoping Norge legger som ventet ned påstand om to års utestengelse for kappgjenger Erik Tysse, som testet positivt på CERA etter et stevne i Italia i mai.

- Saken er på mange måter relativt lik nå som da vi begynte. De fleste punkter relativt klare. Det er ikke etter vår oppfatning påvist prosedyrebrudd på en slik måte at det kan ha påvirket prøvens utfall, sa advokat Niels Kiær i påtalenemnda i Antidoping Norge under sin sluttprosedyre.

Tysses advokat Gunnar Martin Kjenner trakk i sin sluttprosedyre fram tre prosedyrefeil hos laboratoriet i Roma:

• Manglende evalueringer av analyseresultatene.

• Mangelfull nedkjøling av prøven under analysearbeidet. • Feil bruk av «second opinion». Forsvaret mener Roma-laboratoriets leder Francesco Botré i mailer til laboratoriet i Paris, som foretok second opinion, ba om bekreftelse på sine funn i stedet for å la Paris foreta en uavhengig kontroll.

Tysses advokat sier også at tolkningen av analyseresultatet ikke oppfyller kravene til Wada for å konkludere med positiv dopingprøve.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer