Påtalenemnda ser på Iversens langfinger og ballegrep

- Vi er i dialog med NFF.

VISTE FINGEREN TIL KLANEN: Steffen Iversen viser fingeren til Klanen etter en RBK-corner.
VISTE FINGEREN TIL KLANEN: Steffen Iversen viser fingeren til Klanen etter en RBK-corner.Vis mer

(Dagbladet): Steffen Iversen var en sentral aktør i gårsdagens målløse tippeligaoppgjør mellom Vålerenga og Rosenborg.

Veteranspissen misbrukte blant annet et straffespark, men fikk vel så mye oppmerksomhet for å først å vise fingeren til Klanen, og så seinere i kampen ved å gripe fatt i skrittet på Vålerengas Dawda Leigh.

- Jeg gjorde kanskje det. Det virka som de fortjente det. De sto og kauka noe dritt til meg, da må de tåle det, svarte Iversen på TV 2s spørsmål om han sendte en hilsen til supporterne med langfingeren.

- Det var bare kos. Han sa han likte det. Jeg gjorde det bare for å skape litt stemning utpå der, forklarte Iversen til Dagbladet konfrontert med ballegrepet på Leigh.

Medlem Knut Fure i påtalenemnda bekrefter overfor Dagbladet at nemnda har fått med seg de to episodene i gårsdagens kamp, men kan ikke si noe om saken vil bli sendt videre til disiplinærutvalget for videre behandling på nåværende tidspunkt.

- Vi har en dialog med Norges Fotballforbund, men vi har ikke tatt noen avgjørelse på hva vi kommer til å gjøre ennå, sier Fure, men forsikrer om at avgjørelsen vil bli tatt raskt.

I tidligere tilfeller hvor tippeligaspillere har vist finger'n til publikum har NFF gjerne reagert med 5000 kroner i bot. Det skjedde med Rune Jarstein etter en kamp mot Fredrikstad i 2006, og med Stabæks Inge André Olsen etter en kamp mot Vålerenga i 2007. Olsen hevdet imidlertid at han bare pekte mot tinningen, og fikk medhold da han anket avgjørelsen.

- Er dette å regne som presedens i en slik sak?

- Det kan jeg ikke svare på. Men jeg kan på generelt grunnlag kan jeg si at vi alltid vil se på historikken i slike saker, sier Fure til Dagbladet.