- Patetisk av Start

Sponsorkongen slakter Starts søksmål mot egen sponsor.

(Dagbladet.no): DnB Nors mektige sponsorsjef Jacob Lund reagerer med vantro på at Start saksøker Expert og Hennig-Olsen Is for å ha brukt Kristofer Hæstad i en reklamekampanje.

Hennig-Olsen har vært sponsor for Start i en årrekke.

Lund - som selv har sponsoransvaret for fotballforbundets egen generalsponsor Postbanken - mener Starts framgangsmøte er noe av det mest utrolige han har vært vitne til - i negativ forstand.

- Det er jo åpenbart at NFF er i sin fulle rett. Det utrolige er jo at Start vil anlegge sak mot sin egen sponsor, Hennig-Olsen. I tillegg er de sponsor av forbundet. Etter min mening er dette et patetisk forsøk fra Start på på å underminere rettighetene til NFF, sier Lund til Dagbladet.no.

Og er ikke ferdig der:

- Meget spesielt

- Utspillet til Start ødelegger for næringsdrivende som ønsker å gå inn som sponsor for klubb- og landslagsfotball. De rokker ved tilliten til hele rettighetsstrukturen i norsk fotball, mener han.

Markedsdirektør Espen Hennig-Olsen hos den norske isprodusenten legger ikke skjul på at han er overrasket over at Start nå ønsker å trekke sin egen sponsor for retten.

SPONSORFAVORITT: Kristofer Hæstad er et hett navn i norsk fotball. Det har nå resultert i en stor debatt om rettighetsstrukturen i norsk fotball. Foto: SCANPIX
SPONSORFAVORITT: Kristofer Hæstad er et hett navn i norsk fotball. Det har nå resultert i en stor debatt om rettighetsstrukturen i norsk fotball. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er jo meget spesielt. Vi forholder oss til avtalen med NFF, der vi spurte om å få bruke en landslagsspiller. Hvorfor Start har gått til dette skrittet stusser vi over, sier han.

- Hvor lenge har dere vært sponsor for Start?- I 25-30 år. Vi har også en samarbeidsavtale med NFF. Vi spurte etter en landslagsspiller - ikke en Start-spiller. Vi kunne gjerne brukt Carew eller Gamsten for den saks skyld. Tidligere har vi brukt spillere som Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær, og det har vært helt uproblematisk, sier Hennig-Olsen.

Historieløse

Selv om Hennig-Olsen er en av to Start nå akter å saksøke, anser han konflikten som en sak mellom Start og NFF.

- Men det er klart vi blir brukt som en brekkstang i det som er en juridisk sak mellom toppklubbene og NFF. Vi forholder oss til hvem som har rettighetene, og vi mener det er NFF.

- Ser du likevel poenget med at Start vil prøve saken juridisk?

- Jeg gjør det. Men jeg misliker at Start trekker oss inn i dette, sier Espen Hennig-Olsen.

Han har likevel tenkt seg på Starts neste hjemmekamp mot Brann 24. april.

- Patetisk av Start

- Vi har billetter til kampen, så vidt jeg vet. Jeg får vel kanskje dekke meg med hatt og solbriller, fleiper han. Før han legger til i en mer seriøs tone:- Jeg har sittet i styret i Start selv. Jeg vet ikke om det er Erik Solér eller noen andre som står bak dette, men føler vel at de gjør seg litt historieløse nå.

Første gang

Informasjonssjef Roger Solheim er forbauset over å bli utfordret på de juridiske rettighetene til landslagsspillerne.

- Jeg er overrasket over at går så langt. Vi har aldri, til dags dato, hatt noen konflikter om dette. Og vi har brukt spillerne i en god del kampanjer, sier han til Dagbladet.no.

Dagbladet.no har ikke lyktes å komme i kontakt med Starts daglige leder Harald Andersen eller direktør Erik Solér etter i morres.

FORBAUSET: DnB Nors mektige sponsorsjef Jacob Lund rister på hodet av at Start saksøker sin egen sponsor. - Et patetisk forsøk fra Start på på å underminere rettighetene til NFF, mener Lund. Foto: Arnt E. Folvik
FORBAUSET: DnB Nors mektige sponsorsjef Jacob Lund rister på hodet av at Start saksøker sin egen sponsor. - Et patetisk forsøk fra Start på på å underminere rettighetene til NFF, mener Lund. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer