- Patetisk om jeg hadde sparket vekk ballen

Molde-treneren irritert over Andresens bortforklaring.

(Dagbladet.no): Molde-trener Kjell Jonevret ble kalt «en jævla kuk» av Martin Andresen fem minutter før slutt på Ullevaal i går.

Vålerengas spillende manager syntes det var spesielt at Jonevret delte historien med pressen - og mente Molde-treneren uthaling av tid framprovoserte utskjellingen.

- Det er gått 80 minutter og vi kjemper for utlikning. Han stopper ballen - og så sparker han den unna når jeg skal hente den, forklarte Andresen til TV 2.

Jonevret ga i går kveld uttrykk for at han ønsket å legge saken bak seg. Etter Andresens forklaring føler han likevel for å ta til motmæle.

- Andresen får det til å framstå som jeg har gjort noe usportslig. Jeg har ikke sparket bort ballen, de som kjenner meg vet at jeg ikke holder på sånn. Det ville vært patetisk. Men jeg kan forstå at Andresen sier det, det blir litt pinlig om han skulle sagt noe sånt helt umotivert, sier Jonevret til Dagbladet.no.

- For du mener det var umotivert?

- Det lå en spiller skadet på banen, ballen kom mot meg og jeg stoppet den. Jeg kunne latt den gå forbi meg, sier han.

Jonevret sier han aldri ønsket å gjøre Andresens kommentar til en stor sak, men avviser at det var han som tok initiativet til å snakke med pressen om det.

AVVISER AT HAN PROVOSERTE ANDRESEN: Molde-trener Kjell Jonevret mener det er en løgn at han sparket vekk ballen like før han ble hetset av Martin Andresen. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
AVVISER AT HAN PROVOSERTE ANDRESEN: Molde-trener Kjell Jonevret mener det er en løgn at han sparket vekk ballen like før han ble hetset av Martin Andresen. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

- Det hadde egentlig ikke trengt å bli noen sak, men uheldigvis sto det et kamerateam der, og alle hørte det. Ellers kunne jeg fint latt det passere. Men når alle hørte det var det ingen vits i å fornekte det, sier Jonevret.

- Så det var ikke du som tok det opp uoppfordret?

- Nei, ryktet gikk umiddelbart. Alle rundt hørte om det. Da jeg kom ut til media var det dessverre lite prat om kampen, alle spørsmålene jeg fikk handlet om kommentaren fra Andresen.

Han synes «din jævla kuk» kunne vært på sin plass dersom VIF-kapteinens versjon av foranledningen var korrekt.

- Om det hadde stemt at jeg sparket bort ballen, ville det han sa vært OK. Men dere kan jo bare se på TV-bildene.

Jonevret har ingen planer om å kontakte Andresen for å legge ballen død - bokstavelig talt.

- Nei, det prates litt om det i dag, men i morgen er det glemt. Jeg har ikke noe problem med å si hei til Martin, jeg har ikke gjort noe galt. Jeg vil ikke at det skal være noe bråk mellom Andresen og meg.

- Hvilket inntrykk har du av Andresen?

- Patetisk om jeg hadde sparket vekk ballen

- Jeg kjenner ham ikke, men vet at han er kjent for å kjefte mye. Det er noe alle sier. Jeg pratet med Daniel (Berg Hestad) før kampen i går, om hvordan vi skulle spille. Han mente at mye ville være gjort om de fikk Martin grinete. Jeg synes Andresen er dyktig, men det er veldig mye snakk. Jeg skjønner at det blir sånt iblant, han er en vinner. Men dette var unødvendig og mangel på respekt, sier Jonevret.

<B>VIL IKKE KONTAKTE ANDRESEN:</B> Kjell Jonevret kommer ikke til å ringe Martin Andresen for å få saken ut av verden.