Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Patrick (34) satser mot nytt OL. - Synes jeg ser pigg og rask ut

Patrick Thoresen har spilt 11 mesterskap for Norge. Det kan bli mange flere. Nå ser han mot OL om fire år.

VIL FORTSETTE: OL-turneringen i ishockey tok en brå stopp motOAR (Russland) i kvartfinalen. Den norske veteranen er allerede nå klar på at han ønsker å satse mot neste OL, i Beijing i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
VIL FORTSETTE: OL-turneringen i ishockey tok en brå stopp motOAR (Russland) i kvartfinalen. Den norske veteranen er allerede nå klar på at han ønsker å satse mot neste OL, i Beijing i 2022. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GANGNEUNG (Dagbladet): Patrick Thoresen var en sju spillere på det norske hockeylaget som spilte sitt tredje OL.

Det fikk en bråstopp mot de russiske gutta som deltar som OAR (olympiske atleter fra Russland). 1-6 i kvartfinalen i Sør-Korea i går ble en leksjon de norske gutta sent vil glemme.

- Vi prøvde, men det gikk for fort for oss, innrømmer Patrick Thoresen, som har hele 15 lagkamerater i SKA St. Petersburg på det russiske OL-landslaget.

Russland har ikke vunnet OL-gull siden vinterlekene i Calgary i 1988, og hockeygullet er snart den eneste gullmedaljen de fortsatt kan vinne her i Pyeongchang. Utøverne som deltar som OAR står så langt med fire sølv og ni bronsemedaljer.

- Jeg vet hvor lyst de har på dette gullet, sier Thoresen.

- Fortsatt gøy

Selv med fire tap og én seier, så skrev de norske gutta historie. Aldri tidligere har Norge spilt en kvartfinale i OL, og seieren mot Slovenia tirsdag - som ga kvartfinalebilletten - var faktisk første norske hockeyseier i OL siden vinterlekene på Lillehammer i 1994.

Der spilte landslagssjef Petter Thoresen sitt femte og siste OL. Selv i skuffelsens stund etter kvartfinaletapet, så ga 34 år gamle Patrick Thoresen uttrykk for at han ikke så noen grunn til at han ikke skulle satse mot OL i Beijing om 2022.

Om Norge kvalifiserer seg dit, og Thoresen spiller, vil det bli hans fjerde OL.

RUSSISK RÅKJØR: De norske hockeygutta fikk det tøft mot Russland (OAR) i kvartfinalen i OL. Patrick Thoresen (nummer 47) møtte mange av sine lagkamerater fra SKA St. Petersburg. Selv klarte den norske veteranen bare å score ett mål i turneringen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
RUSSISK RÅKJØR: De norske hockeygutta fikk det tøft mot Russland (OAR) i kvartfinalen i OL. Patrick Thoresen (nummer 47) møtte mange av sine lagkamerater fra SKA St. Petersburg. Selv klarte den norske veteranen bare å score ett mål i turneringen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Når jeg ser meg i speilet, så synes jeg at jeg fortsatt ser pigg og rask ut.

Han har altså ingen planer om å trappe ned med det første.

- Det handler mye om om hvor mye du orker å legge ned av trening om sommeren og under sesongen. Jeg synes det er gøy å trene og konkurrere.

- Så langt har jeg også vært heldig og holdt meg skadefri. Skuldre og knær holder fortsatt godt. Men jeg har en litt spesiell spillestil, med mye taklinger, og ting kan jo endre seg om jeg begynner å få skader, sier Thoresen.

- Går for sakte

En som nesten helt sikkert ikke er med i et eventuelt nytt OL om fire er år er veteranen Anders Bastiansen (37). Foruten han består det norske laget av spillere som kan henge med den neste fireårsperioden.

Landslagssjef Petter Thoresen er fornøyd med at de innfridde målsettingen om kvartfinale, og men synes at de også ble avslørt på mye i dette mesterskapet.

- Mange av våre spiller i ligaer hvor det går litt for sakte. I OL er det kvalitetsspillere på høyt nivå i verden, og vi er ikke vant til å spille mot så kvikke og sterke spillere. Når det går så fort, så henger vi etter og pådrar oss kostbare utvisninger. Det har vi ikke råd til på dette nivået, sier Petter Thoresen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!