Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Patrick får skryt av Oilers-treneren

Ble matchvinner i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Se Thoresen score sitt andre NHL-mål: Video på Oilers hjemmeside

(Dagbladet.no): Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 2-1 (2-0, 0-0, 0-1).

Patrick Thoresen (22) har en høy stjerne i Edmonton i dag. 3.01 minutter ut i første periode scoret hamargutten seiersmålet for Oilers på hjemmebanen i Canada.

– Dersom jeg arbeider hardt framover, vil jeg få sjansen her og der. Jeg må bare vise trenerne at jeg er verd istiden jeg får, sier Thoresen til Edmonton Sun.

I samme avis mottar nordmannen skryt fra Oilers-trener Craig MacTavish.

– Jeg har ingen betenkeligheter med å sende ham ut på isen, uansett situasjon, for øyeblikket. Han skaper mye på begrenset spilletid.

Scoret også for fem dager siden

Nordmannen fikk sitt mål snappet opp en retur foran buret og styrte pucken inn i nettet. Thoresen fyrte av et lavt skudd til høyre for Canucks-keeper Dany Sabourin.

TO KJAPPE MÅL: Her feirer Patrick Thoresen lagakamerat Petr Sykoras ledermål mot Vancouver. Seinere i 1. periode la nordmannen på til 2-0. Foto: Scanpix/Ap
TO KJAPPE MÅL: Her feirer Patrick Thoresen lagakamerat Petr Sykoras ledermål mot Vancouver. Seinere i 1. periode la nordmannen på til 2-0. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Flere Oilers-mål ble det ikke i matchen, og den tidligere Djurgården-forwarden kunne reise hjem som helt etter hans andre NHL-mål på ei uke.Oilers tok ledelsen allerede etter 51 sekunder, ved Ethan Moreau. Så la Thoresen på til 2-0.

Trener MacTavish var glad for poengene i natt, og synes det var godt at nettopp Thoresen og Moreau nettet.

- Vi har noen karer som trenger litt flyt ved nettet, det behøver et mål, sier MacTavis til nyhetsbyrået AP.

Finsk keeperhelt

Vancouvers redusering kom ikke før på slutten av siste periode, ved svenske Markus Näslund.

Oilers-keeper Jussi Markkanen storspilte for hjemmelaget og stoppet 21 skudd foran et utsolgt hjemmearena, 16 839 tilskuere.

- De fortjente seieren. De spilte bedre enn oss og gjorde smartere avgjørelser med pucken. De skapte mer offensivt, sier Canucks-målscorer Näslund.

image: Patrick får skryt av Oilers-treneren
KEEPERHELT:</B> Finske Jussi Markkanen holdt Oilers inne i kampen.