Patrick fikk en puck midt i skrittet - suspen sprakk

- Den høyre testikkelen er litt ødelagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Patrick Thoresen fikk en vondest mulig start på NHL-sluttspillet.

Ikke bare tapte Philadelphia Flyers med ett mål, 5-4. Den norske spilleren ble også sendt til sykehus i natt etter å ha fått et skudd i skrittet.

- Han er sendt til sykehus for å ta ultralyd av testiklene. Det kan hende han må fjerne en av dem, sa Flyers-sjef Paul Holmgren til Associated Press rett etter kampen.

- Jeg har ringt og lagt igjen en melding på telefonen hans, men har ikke hørt noe fra ham. Det er jo natt der borte nå, så vi må nok vente noen timer til, sa Petter Thoresen til Dagbladet.no lørdag morgen.

- Ofret seg

Pappa Petter Thoresen så kampen på tv i natt (norsk tid), og han forteller at Patrick ofret alt for å hindre Capitals-scoring da han ble skadd.

- Philadelphia spilte i undertall og Patrick kom litt seint inn. Han kastet seg ned og ofret seg for å stoppe skuddet. Jeg tror nok han prøvde å stoppe pucken med leggskinnet eller buksa, men så fikk han den opp der, sier han.

I ettermiddag fikk Petter Thoresen en oppdatering fra sønnen.

VOND SMELL: Patrick Thoresen ble sendt til sykehus i natt, etter at han fikk en puck i skrittet. Foto: AP
VOND SMELL: Patrick Thoresen ble sendt til sykehus i natt, etter at han fikk en puck i skrittet. Foto: AP Vis mer

- Det er den høyre testikkelen som er blitt litt ødelagt, men de vet ennå ikke hvor ødelagt den er. Ultralyden var positiv, sier han.

Det var seks og et halvt minutt igjen av kampen da Thoresen blokkerte et Mike Green-skudd. Han falt umiddelbart ned på isen og vred seg i smerte. Sekunder etter utliknet Washinton Capitals til 4-4 og seinere scoret de vinnermålet.

- Jeg mener dommeren burde blåst, sier Philadelphia-trener John Stevens om situasjonen da Thoresen lå skadd på isen.

- Dommerne hadde nok kontroll

Mike Richards forteller at spillerne på isen forventet en avblåsning og at de ble tatt litt på senga da spillet forsatte.

- Jeg var bekymret for Thor. Men samtidig kan vi ikke dvele ved dette. De trodde rett og slett at det ikke var alvorlig, sier Richards til Philadelphia Inquirer.

- Dommerne hadde nok kontroll på sitasjonen. Jeg tror de hadde blåst av hvis pucken hadde truffet lenger opp, sier Petter Thoresen.

Når Patrick kan være tilbake på isen er høyst usikkert. 

Patrick fikk en puck midt i skrittet - suspen sprakk

- Hvis han må fjerne en testikkel vil det naturlig nok ta lengre tid enn hvis han slipper. Da handler det om å få ned hevelsen så fort som mulig. Han som skjøt er en av backene som scorer flest mål i NHL, så det sier seg selv at det gjør vondt å bli truffet av hans skudd. Suspen sprakk, sier Petter Thoresen.

Hovedstadslaget Washington har nå en 1-0-ledelsen i Eastern Conference-kvartfinalen. Alexander Ovechkin avgjorde kampen for Washington fire og et halvt minutt før slutt, etter å ha vært omtrent usynlig hele kampen.

- Jeg tror det kommer til å bli jevne kamper hele veien her. I natt ledet Philadelphia med to mål i sisteperioden, før det raknet. Det blir viktig for dem å være disiplinerte å unngå dumme utvisninger. Jeg tipper vi kommer til å måtte se 6-7 kamper, sier Petter Thoresen til Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer