KHL-MESTER: Patrick Thoresen ble i kveld KHL-mester med SKA St. Petersburg. Foto: NTB Scanpix
KHL-MESTER: Patrick Thoresen ble i kveld KHL-mester med SKA St. Petersburg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Patrick Thoresen ble KHL-mester etter storseier

Vant 6-1 i den femte finalekampen.

Patrick Thoresen og SKA St. Petersburg kunne søndag juble for sluttspillseier i KHL etter å ha slått Bars Kazan hele 6-1 i den femte finalekampen.

SKA ledet 3-1 i best av sju kamper, og laget hadde dermed tre matchballer. Gjestene viste imidlertid tidlig at de hadde tenkt til å avgjøre finaleserien så fort som mulig. Etter en fantastisk første periode ledet de med hele 4-0 i borteoppgjøret.

Thoresen har vært sentralt med mange viktige scoringer gjennom sluttspillet. Søndag bidro han med målgivende da stjernespiller Ilja Kovaltsjuk satte inn 5-1-målet etter 22.03 minutter av oppgjøret.

Stillingen sto seg helt til ett minutt var igjen. Da satte Roman Cervenka inn det siste målet, slik at det endte 6-1 til SKA.

SKA St. Petersburg var klar favoritt i finalespillet mot Bars Kazan, og viste tydelig hvorfor. I semifinalen mot grunnserievinner CSKA Moskva hadde SKA en langt tøffere oppgave, da 0-3 etter de tre første kampene ble snudd til 4-3.

Det er første gang SKA St. Petersburg vinner Gagarin-trofeet, som går til sluttspillvinneren. For Thoresen er det annen gang at han vinner KHL. I 2011 ble han mester med sin tidligere klubb Salavat Julajev.

(NTB)