Patrick Thoresen ble Norges helt mot Danmark

Avgjorde etter nervepirrende 3. periode.

TO PÅ RAD: Norge har vunnet sine to første kamper i årets ishockey-VM. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / NTB Scanpix
TO PÅ RAD: Norge har vunnet sine to første kamper i årets ishockey-VM. Foto: Reuters / Arnd Wiegmann / NTB ScanpixVis mer

• Norge-Danmark 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

STOCKHOLM (Dagbladet): Kun ett minutt og tre sekunder brukte Norge på å score dagens første mål mot Danmark.

Mathis Olimb snappet vant pucken, satt fart, fintet pasning og vendte inn for skudd. Keeperen reddet forsøket, men en våken Mats Trygg luktet returen og satt pucken enkelt i det tomme buret. Dermed hadde Norge tatt en tidlig ledelse, akkurat som mot Slovenia.

Det var imidlertid ingen fintspillende kamp, men en kamp preget av mange utvisninger. Totalt ble det delt ut 26 antall utvisningsminutter, 14 til Norge og 12 til Danmark.

Da var det også naturlig at neste scoring mens dommerne holdt opp en hånd for avventende utvisning, heldigvis for Norges del var det i favør Roy Johansens menn. Anders Bastiansen dunket inn 2-0 fra bak i banen.

Radarparet Mathis Olimb og Bastiansen har nå vært delaktig i fire av Norges seks mål, og har spilt på samme rekke i de siste seks Verdensmesterskapene.

- Basse og jeg har kjempekjemi, for vi har spilt sammen lenge. Vi spiller ganske lik hockey, begge liker å holde mye i pucken og sirkle inn fra rundvantet. Jeg håper han fortsetter lenge, for det har jeg tenkt å gjøre, sier Olimb til Dagbladet etter kampen.

Men i tredje periode svarte danskene, ikke bare én, men to ganger. Og da Ole-Kristian Tollefsen måtte forlate banen med skade, så det svart ut for Norges del. Da tok imidlertid Patrick Thoresen ansvar, og scoret det avgjørende målet 2 minutter og 32 sekunder før slutt.

Dermed har Norge vunnet sine to første kamper i årets ishockey-VM. Tirsdag venter Canada, før vertsnasjon Sverige venter på onsdag.

- Canada er nok sultne på seier, men vi må gå ut å spille vårt spill, men selvfølgelig være defensivt innrettet mot et stjernespekket Canada, sier Roy Johansen.