VENDER TILBAKE: Patrick Thoresen har skrevet under en toårskontrakt med svenske Djurgården. Foto: NTB Scanpix
VENDER TILBAKE: Patrick Thoresen har skrevet under en toårskontrakt med svenske Djurgården. Foto: NTB ScanpixVis mer

Patrick Thoresen klar for Djurgården

Ni år etter forrige gang.

Patrick Thoresen vender tilbake til svensk ishockey. Onsdag ble han klar for Djurgården. Dermed gjør 31-åringen comeback i Stockholm-klubben ni år etter at han spilte der sist.

Djurgården opplyser på sine nettsider at nordmannen har skrevet under på en toårskontakt.

- For meg og min familie er dette en drøm. Vi har elsket Stockholm helt siden jeg spilte i Djurgården for åtte år siden, sier Thoresen.

Han ble hentet til den svenske toppklubben i 2004.

- Djurgården ga meg sjansen og ville satse på meg. Nå føler jeg at jeg vil gi noe tilbake til Djurgården og hjelpe klubben med å bli hva den en gang var - et lag i toppen av SHL, sier nordmannen.
Får skryt Søndag bidro han til at SKA St. Petersburg vant sluttspillet i den russiske KHL-ligaen.

Thoresen har vært toneangivende for storklubben hele sesongen, men har samtidig vært klar på at han nå forlater russisk ishockey.

Djurgårdens sportssjef Joakim Eriksson jubler over å ha fått nordmannen i stallen.

- Vi er glade for at han ikke valgte Djurgården fordi han får høyest lønn her, men av helt andre årsaker. Han vil bidra til å være en del av den utviklingen vi ser for oss i klubben framover, sier han. Eriksson sparer ikke på superlativene om lagets nye norske stjerne.

- De siste fem til ti årene har han vært en av Europas ti beste spillere. Nå ser vi fram til å få han til oss, ikke bare som spiller, men også som en leder på vårt unge og relativt uerfarne lag, sier han.
To sesonger sist Thoresen, som er klar på at han har signert for den største klubben man kan spille for i Sverige, husker debutkampen for Djurgården.

- Vi spilte mot Färjestad i den første kampen, og jeg satte en stor og skikkelig takling på Hyvönen i Färjestad. Det likte trener Wikegård, og kontrakten var dermed sikret, sier han.

Thoresen spilte to sesonger i Djurgården i sin første periode i klubben.

(NTB)