LEVERER: Patrick Thoresen leder poengligaen i VM i ishockey etter tre kamper. Det lar seg høre.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LEVERER: Patrick Thoresen leder poengligaen i VM i ishockey etter tre kamper. Det lar seg høre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Patrick Thoresen leder poengligaen i VM

- Han står nok på en del blokker nå, sier Petter Thoresen.

||| • Følg Canada - Norge i ishockeystudio fra kl. 16.15!

(Dagbladet): Med to scoringer og fire målgivende pasninger leder Patrick Thoresen poengligaen i VM i ishockey før mellomrundene i Tyskland.

Thoresen har imponert i rekke med Mats Zuccarrello Aasen og Anders Fredriksen, og skal ha mye av æren for at Norge gikk videre fra gruppespillet med tre poeng i lomma.

Stavanger Oilers-trener Petter Thoresen tror sønnen, som til daglig spiller for Salavat Julajev i KHL-ligaen, legges merke til etter prestasjonene i VM.

- Han har nok en gang bevist at han er i stand til å produsere uansett hvor han spiller i verden, sier Thoresen til Dagbladet.

- Det er ikke bare poengene heller, han jobber knallhardt, og gjør jobben ved å sette førstepresset veldig ofte. Han har også fungert veldig bra i rekka sammen med Mats og Anders, de her levert. Det er neppe tvil om at Patrick står på en del blokker etter dette, sier Thoresen, som smiler litt av å få høre at legenden Jaromir Jagr er nummer tre på poenglista.

Lysten på NHL
Patrick Thoresen har også hatt en strålende sesong i Russland, og gjorde 57 poeng på 56 kamper i den russiske ligaen. I tillegg fikk han fem poeng på fire kamper i vinterens OL i Vancouver.

Petter Thoresen tror sønnen, som har en ut-klausul i sin kontrakt med russerne og fortsatt er Philadelphias eiendom, tørster etter et nytt forsøk i NHL.

- Han har vært veldig god denne sesongen, og har vist at han kan ha en mer produserende rolle i rekke med sterke spillere. Jeg tror det handler mest om å få det riktige tilbudet. En god kamp mot Canada kan bli viktig det også, da blir det kanskje ikke så mye offensiv produksjon, men det blir viktig å vise seg fram i det fysiske spillet, sier han.

Selvtillit som synes
Årets gulltrener i eliteserien tror det blir vanskelig for Norge mot Canada, men er imponert over det landslaget har levert så langt i mesterskapet.

- Canada er nok litt for tøffe, og det blir en tøff test for Ruben i buret (Pål Grotnes er suspendert, journ.anm.), som ikke har spilt noe særlig så langt. Det gjelder å flytte beina raskt, og ikke bli hengende etter. Klarer de norske gutta å unngå for mange utvisninger, kan det bli morsomt å se på for oss her hjemme, sier Petter Thoresen.

- Hva har imponert deg mest så langt?

- Mesterskapet har jo vært over all forventning, og det var stort å vinne over Tsjekkia. Jeg synes laget spiller bedre og bedre i egen sone, de ligger tettere på i forsvar, og er gode til å skjerme pucken framover, sier Thoresen.

- Det er morsomt å se at de stoler mer og mer på egne ferdigheter. I en sport som ishockey er det mentale utrolig viktig, og det er helt synlig at selvtilliten vokser. Du ser så stor forskjell på spillerne nå de helt tydelig er der for å produsere, og ikke gjemme seg bort, sier Thoresen.

FØLGER MED: Petter Thoresen er imponert over både sønnen og det norske lagets prestasjoner i Tyskland.
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
FØLGER MED: Petter Thoresen er imponert over både sønnen og det norske lagets prestasjoner i Tyskland. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer