Patrick Thoresen til sveitsiske Lugano

Men vil tilbake til NHL.

Ishockeyspilleren Patrick Thoresen har skrevet ettårskontrakt med den sveitsiske storklubben Lugano.

I forrige uke ble det klart at Thoresen ikke ville forlenge kontrakten med Philadelphia Flyers i NHL. Nordmannen ville ha en enveiskontrakt, som ville garantert ham samme lønn uansett om han spilte for Flyers eller farmerklubben.

- Det ble som det ble. Jeg sa hva jeg ville ha og det ville ikke de godta. Men det er sånn det er, jeg kunne ikke gjøre noe mer med det, sier Thoresen til NTB.

Nå ser han fram til et år med ishockey i Sveits. Men til neste sommer håper han å være tilbake i NHL. Regelverket i den nordamerikanske ligaen gjør at han ikke kunne gå til en annen klubb i årets draft.

- Jeg vil tilbake til NHL, det legger jeg ikke skjul på. Det er der jeg vil spille. Jeg må prestere på et høyt nivå her og klarer jeg det er jeg ganske sikker på at det er noen der borte som vil hente meg, sier Thoresen.

Til NRK sier Thoresen at han vil tjene mer penger i sveitsisk ishockey enn i NHL. Lugano ble sveitsisk ligamester i 2006, men slet i siste sesong og endte på 9.-plass.

- Det blir en ny epoke i karrieren min. Det blir kjempegøy å være i Sveits, veldig kult, sier Patrick Thoresen.

(NTB)

FERDIG I NHL: Thoresen skulle gjerne spilt flere kamper i verdens tøffeste hockey-liga, men tar et år i Europa. Her i Philadelphia Flyers-drakt i den andre finalekampen i Stanley Cup mot Pittsburgh Penguins. FOTO: JIM MCISSAC/ GETTY IMAGES/ AFP
FERDIG I NHL: Thoresen skulle gjerne spilt flere kamper i verdens tøffeste hockey-liga, men tar et år i Europa. Her i Philadelphia Flyers-drakt i den andre finalekampen i Stanley Cup mot Pittsburgh Penguins. FOTO: JIM MCISSAC/ GETTY IMAGES/ AFP Vis mer
Patrick Thoresen til sveitsiske Lugano