Patrick Thoresen utskrevet

Snart tilbake på isen.

Patrick Thoresen ble i kveld norsk tid utskrevet fra sykehus. Han slapp billig fra det etter å ha blitt truffet i lysken av et knallhardt slagskudd i gårsdagens sluttspilltap.

Først fryktet legene at de kunne bli nødt til å operere bort den ene testikkelen, men skadene var ikke så stygge som først antatt. Nordmannen kan snart være tilbake på isen i NHL-sluttspillet.

Thoresen ble fredag første nordmann på isen i en sluttspillkamp i NHL, og han fikk mye spilletid da Philadelphia Flyers ga hjemmelaget Washington Capitals og deres superstjerne Alex Ovetsjkin knallhard kamp om seieren.

Flyers ledet 4-3 da Thoresen 6.26 minutter ut i siste periode kastet seg på isen for å blokkere et skudd i overtallsspill for Capitals. Mike Greens knallharde skudd traff ham i underlivet og knuste suspen. Nordmannen skrek av smerte og ble liggende på isen.

Spillet fortsatte, til Flyers-trener John Stevens sinne, og sekunder senere utlignet Green til 4-4.
Positiv sjekk
Thoresen ble hjulpet av isen og sendt til sykehus. Da var det frykt for at han måtte opereres.

- Testiklene skal sjekkes med ultralyd. Om det er ille, så må de kanskje fjerne en av dem, sa Flyers-direktør Paul Holmgren.

Ultralydundersøkelsen beroliget imidlertid alle som var bekymret for den norske NHL-proffen.

- Det er den høyre testikkelen som er blitt skadet, men ultralyden var positiv, sa Patricks far Petter Thoresen til NTB lørdag.

- Han som skjøt er en av backene som scorer flest mål i NHL, så det sier seg selv at det gjør vondt å bli truffet av hans skudd.

Patrick Thoresen utskrevet

Senere kom enda bedre nyheter fra sykehuset.

- Han er utskrevet fra sykehuset. De undersøket om noe var ødelagt, og det var det ikke. Vi er takknemlige for at det ikke var mer alvorlig. Han har sikkert smerter, men jeg blir ikke overrasket om han spiller igjen søndag, sa Paul Holmgren.


Hvilte ut
Thoresen hvilte lørdag ut på hotellet mens lagkameratene trente for søndagens 2. kamp mot Washington.

Ovetsjkin scoret vinnermålet 4.32 minutter før slutt da Capitals vant 5-4. Også for russeren var det den første sluttspillkampen i karrieren, og han vil huske dem med varmere følelser enn Patrick Thoresen.

Men nordmannen gjorde godt fra seg inntil han ble skadd. Han spilte 14.20 minutter fordelt på 17 bytter og fikk minus 1 i sin del av kampen etter å ha vært på isen da hjemmelaget gjorde 2-1.

Dommernes avgjørelse om å la spillet fortsette da Thoresen ble skadd var omstridt, men Holmgren tilgir dem.

- Jeg vet at spillere tidligere har kastet seg ned for å tvinge dommerne til å stoppe spillet, selv om de bare har fått en liten smell. Det er vanskelig for dommerne, og jeg har ikke noe problem med at det gikk mot oss denne gang, sa han.

(NTB)

GOD SESONG: Patrick Thoresen har opplevd suksess med Philadelphia Flyers i år. Foto: Frank Gunn/AP/Scanpix
GOD SESONG: Patrick Thoresen har opplevd suksess med Philadelphia Flyers i år. Foto: Frank Gunn/AP/Scanpix Vis mer