Patriots satte NFL-rekord i natt

15 seirer på rad.

New England Patriots ble natt til julaften første lag som har vunnet sine 15 første kamper i grunnserien i NFL.

Tom Brady kastet tre touchdownpasninger, to av dem til Randy Moss, da Miami Dolphins ble slått 28-7. Patriots mangler bare en seier på å gå ubeseiret gjennom grunnserien som annet lag i historien.

Brady er oppe i 48 TD-pasninger denne sesongen, og mangler en på å tangere rekorden til Peyton Manning. Moss har tatt imot 21 av dem og mangler en på å tangere NFL-rekorden til Jerry Rice.

Miami Dolphins er det eneste lag som har gått ubeseiret gjennom en NFL-sesong. Laget vant alle sine 14 grunnseriekamper i 1972, og vant deretter de tre sluttspillkampene. Patriots er ute etter å overtreffe dem, ettersom grunnserien nå omfatter to kamper flere.

Patriots tangerte i natt sin egen NFL-rekord med 18 seirer på rad i grunnserien. Rekorden står for fall når laget gjester New York Giants i siste runde nyttårshelgen.

Giants var ett av tre lag som sikret sluttspillplass søndag, og nå er bare to plasser ledige. Giants tok sin sjuende borteseier på rad med 38-21 over Buffalo Bills. Også Jacksonville Jaguars (49-11 over Oakland Raiders) og Pittsburgh Steelers (slo St Louis Rams torsdag og fikk hjelp søndag) er klare for sluttspill.

(NTB-Reuters)

JULEJUBEL FOR PATRIOTENE: Fansen visste godt hva som sto på spill i nattas kamp. Foto: Scanpix/Ap
JULEJUBEL FOR PATRIOTENE: Fansen visste godt hva som sto på spill i nattas kamp. Foto: Scanpix/Ap Vis mer
TOUCHDOWN: New England Patriot-quarterback Tom Brady noterte tre fulltreffere.