Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Patriots vant Super Bowl

I fjor endte New England Patriots opp aller sist i sin gruppe. I går slo de storfavorittene St. Louis Rams 20-17 i Super Bowl. Matchen ble avgjort med et field goal sju sekunder før kampslutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New Engladns kicker Adam Vinatieri er helgas store helt i USA. For første gang ble Super Bowl avgjort med et field goal, og det i kampens ti siste sekunder. Fra 48 yards sparket Vinateri ballen rett inn mellom stolpene, og dermed var det over.

St. Louis Rams er det eneste laget i NFLs historie som har scoret over 500 poeng i tre sesonger på rad. Men i årets Super Bowl ble «the greatest show on turf» pløyd ned i greesset i de tre første periodene. Patriots nye trener Bill Belichick og den unge quarterbacken Tom Brady satset på et aktivt og offewnsivt forsvar for å stanse stjernespillerne til Rams.

Det ga resultater. Etter de tre første periodene ledet Patriots 17 - 3. Men i fjerde og siste periode kom St. Louis grusomt tilbake og halvannet minutt før slutt var stillingen 17 - 17.

Men sju sekunder før slutt ga altså kicker Adam Vinatieri Patriots sin aller første Super Bowl-seier. Vinatieri og ballholder Ken Walter visste at skuddet holdt med en gang, og hoppet jublende i lufta før ballen hadde passert mellom stengene.

- Vi overrasket verden. Vi overrasket ikke oss selv. Vi er vinnere, sa Vinateri etter kampen.

GUTTEN MED GULLFOTEN: Her er skuddet som ga New England Patriots sin første Super Bowl-seier.
JUBLER: Kicker Adam Vinatieri hopper jublende i lufta når han skjønner at han har skaffet Patriots sin første Super Bowl.
Hele Norges coronakart