Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paul er den eneste som følger Anand i sjakk-VM

- Jeg er veldig, veldig overrasket.

ENSOM: I VM i Chennai i fjor var det til tider kaos rundt Magnus Carlsen og Vishy Anand - interessen var enorm. I Sotsji er ikke situasjonen helt den samme; Anier Paul er nemlig den eneste journalisten fra India som er til stede. Foto: Hans Arne Vedlog Dagbladet/ NTB Scanpix
ENSOM: I VM i Chennai i fjor var det til tider kaos rundt Magnus Carlsen og Vishy Anand - interessen var enorm. I Sotsji er ikke situasjonen helt den samme; Anier Paul er nemlig den eneste journalisten fra India som er til stede. Foto: Hans Arne Vedlog Dagbladet/ NTB Scanpix Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Nordmenn lot seg fascinere av hysteriet rundt VM-kampen mellom Magnus Carlsen (23) og Vishy Anand (44) i Chennai i fjor. Bildene av hundrevis av indiske pressefolk som omkranset spillerne ved hver eneste mulighet, ble vist om og om igjen på norske TV-kanaler.

Det gjorde at det ble forventet at interessen ville være stor også i Sotsji, men her er situasjonen en helt annen.

- Jeg er dessverre den eneste indiske journalisten her, sier Aniek Paul fra avisen Mint.

- Veldig overrasket Før avreise hadde Paul fått beskjed av den indiske ambassaden i Moskva om at de forventet mange medlemmer av den indiske pressen til Russland. Derfor hadde han overhodet ikke forestilt seg det som møtte ham på mediesenteret i Sotsji.

- Jeg er veldig, veldig overrasket over at jeg er den eneste inderen her. Med tanke på det det som skjedde i Chennai, hadde jeg ikke trodd dette.

- Hva er grunnen til at du er den eneste her?

- Jeg tror det er fordi det nå er mulig å dekke sjakk over internett, så alle de andre journalistene sitter hjemme, sier Paul.

Stor interesse Journalisten forteller imidlertid at det er stor interesse for kampen i hjemlandet, til tross for det svært beskjedne oppmøtet.

- Det er en bred dekning av den. Pressekonferansene sendes jo live, så pressefolkene som er hjemme føler nok at de ikke går glipp av så mye. Det er likevel ikke tvil om at det er mye bedre å være her, sier Paul.

Vishy Anand ble kåret til årtusenets sportsperson i India i 1998. Han har lenge blitt sett på som en folkehelt, en gigant blant inderne. Slik er det fremdeles.

- Han er definitivt en av Indias største sportsprofiler. Han er ansett seom en av de største, selv om idretter som cricket og fotball er enda mer populært, forteller Paul.

Godter seg Selv om han er alene, er den indiske journalisten glad for å være på plass i Sotsji. Etter Anands overraskende seier i går, tror Paul at kollegaene hans begynner å ergre seg skikkelig over at de ikke har tatt turen.

- Hvis dette svinger i Anands favør, kommer de andre journalistene å vri seg i smerte over at de ikke er her. Nå er det jeg som får alt eksklusivt, sier Paul og ler fornøyd.

Etter gårsdagens dramatiske oppgjør, mener han VM-kampen nå er mer eller mindre helt åpen.

- Anand var veldig skuffende i parti nummer to, men nå viste han de rette tegnene: Han tok kampen til motstanderen og lurte Carlsen inn i forberedelsene sine. Det er bra. Så får vi se hvordan det går. Alle i India håper at Anand skal ta tittelen tilbake, men folk erkjenner samtidig at Carlsen i utgangspunktet er en sterkere spiller.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media