Paul er den eneste som følger Anand i sjakk-VM

- Jeg er veldig, veldig overrasket.

ENSOM: I VM i Chennai i fjor var det til tider kaos rundt Magnus Carlsen og Vishy Anand - interessen var enorm. I Sotsji er ikke situasjonen helt den samme; Anier Paul er nemlig den eneste journalisten fra India som er til stede. Foto: Hans Arne Vedlog Dagbladet/ NTB Scanpix
ENSOM: I VM i Chennai i fjor var det til tider kaos rundt Magnus Carlsen og Vishy Anand - interessen var enorm. I Sotsji er ikke situasjonen helt den samme; Anier Paul er nemlig den eneste journalisten fra India som er til stede. Foto: Hans Arne Vedlog Dagbladet/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Nordmenn lot seg fascinere av hysteriet rundt VM-kampen mellom Magnus Carlsen (23) og Vishy Anand (44) i Chennai i fjor. Bildene av hundrevis av indiske pressefolk som omkranset spillerne ved hver eneste mulighet, ble vist om og om igjen på norske TV-kanaler.

Det gjorde at det ble forventet at interessen ville være stor også i Sotsji, men her er situasjonen en helt annen.

- Jeg er dessverre den eneste indiske journalisten her, sier Aniek Paul fra avisen Mint.

- Veldig overrasket Før avreise hadde Paul fått beskjed av den indiske ambassaden i Moskva om at de forventet mange medlemmer av den indiske pressen til Russland. Derfor hadde han overhodet ikke forestilt seg det som møtte ham på mediesenteret i Sotsji.

- Jeg er veldig, veldig overrasket over at jeg er den eneste inderen her. Med tanke på det det som skjedde i Chennai, hadde jeg ikke trodd dette.

- Hva er grunnen til at du er den eneste her?

- Jeg tror det er fordi det nå er mulig å dekke sjakk over internett, så alle de andre journalistene sitter hjemme, sier Paul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer