PÅ BEDRINGENS VEI: En tilsynelatende opplagt Paul Gascoigne blir intervjuet av TV-verten Alan Carr. Intervjuet vises på engelske Channel 4. FOTO: CHANNEL 4
PÅ BEDRINGENS VEI: En tilsynelatende opplagt Paul Gascoigne blir intervjuet av TV-verten Alan Carr. Intervjuet vises på engelske Channel 4. FOTO: CHANNEL 4Vis mer

Paul Gascoigne navngir fotballstjernene som reddet livet hans

... men frykter han kan begynne å drikke igjen.

(Dagbladet): Den engelske fotballegenden Paul Gascoigne (45) takker Wayne Rooney, Steven Gerrard og Jack Wilshere for at han lever.

Gascoigne, som i flere år har vært alkoholisert, var for noen uker siden inne til rehabilitering i USA. Behandlingen var dyr. Så dyr at «Gazza»s egen lommebok på ingen måte ville strukket til.

I et intervju med den engelske TV-verten Alan Carr på Channel 4 avslører den tidligere Newcastle og Tottenham-stjernen hvem som hjalp ham økonomisk.

- Jeg vil takke Gary Lineker og noen som ikke ønsker å bli nevnt. Men jeg vil nevne dem likevel: Wayne Rooney, Steven Gerrard og Jack Wilshere, sier han, ifølge avisa Mirror.

«Gazza» trekker også fram et par forbindelser utenfor idretten - Alan Sugar (forretningsmann) og Chris Evans (TV-profil).

Feit og pløsete
Gascoigne sto på kanten av stupet i februar. Under et evenement i Northampton figurerte han feit og pløsete på scenen.

Mannen med 57 landskamper snakket usammenhengende - om fotball og litt til. Sjokkerte tilskuere uttalte at det var som om «Gazza» døde foran øynene på dem.

Etterpå ble han lagt inn på en klinikk i Arizona. Ekspertene her så på «Gazza» som et av de verste tilfellene de har behandlet. Men de har tydeligvis gjort en god jobb: «Gazza» begynner å finne tilbake til sitt gamle jeg.

Søndag ble han hyllet på White Hart Lane da Tottenham spilte mot Everton. Han responderte med å reise seg, og strekke en lanke i været.

- Av og til tenker jeg: Skal jeg aldri lære en lekse? sier han i prateprogrammet på Channel 4.

- Jeg tenker at det er greit med en drink. Men så går det over styr. Og når jeg er full, er jeg et mareritt.

Garanterer ingenting
Gascoigne kan ikke love at han aldri vil drikke igjen. Demonene har herjet i ham i en årrekke.

Han sier:

- Ikke misforstå: Jeg savner en halvliter. Og hvem vet - kanskje kommer jeg til å drikke igjen. Du skal aldri si aldri. Men jeg ønsker det ikke. Og jeg planlegger det heller ikke.

Paul nådde et absolutt bunnivå med drikkingen før Arizona-behandlingen. Han har alltid vært en tørst fyr, men nå mistet han kontrollen totalt.

Han sier:

- Jeg skjønte at jeg måtte slutte å drikke helt. De siste 24 timene før det skulle skje, presset jeg i meg så mye jeg bare kunne. Jeg tok et glass vin ute på byen. Men så tenkte jeg at jeg ville havne i trøbbel, og dro hjem. Jeg våknet opp etter to liter gin, seks flasker vin og åtte bokser øl - og tenkte: Å nei, nå er jeg i skitten.

Håndjern
Paul var bundet til senga med håndjern da han fikk behandling i Arizona. Nylig skrev storavisa The Sun at han nå er hektet på søtsaker i stedet.

Så får vi se hvordan dette går utover hans nye tenner ...

Gascoigne kan trolig leve på navnet sitt resten av livet. Blant annet har han fått tilbud om å delta i TV-showet  «I'm A Celebrity, get Me Out Of Here».

Siste ord i historien om Paul Gascoignes dramatiske liv er ikke sagt.

HYLLEST:  Paul Gascoigne mottar applaus fra publikum i TV-studio, og strekker en lanke i været. FOTO: CHANNEL 4
HYLLEST: Paul Gascoigne mottar applaus fra publikum i TV-studio, og strekker en lanke i været. FOTO: CHANNEL 4 Vis mer