Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paul Glomsaker blir Espelunds etterfølger

Ny generalsekretær i NFF.

NY GENERALSEKRETÆR: Tidligere Ekspedisjonssjef i KKD Paul Glomsaker (t.v.) blir ny generalsekretær i NFF. Fotballpresident Sondre Kåfjord sier forbundet har funnet den beste kandidaten for jobben.
Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
NY GENERALSEKRETÆR: Tidligere Ekspedisjonssjef i KKD Paul Glomsaker (t.v.) blir ny generalsekretær i NFF. Fotballpresident Sondre Kåfjord sier forbundet har funnet den beste kandidaten for jobben. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

|||ULLEVAAL (Dagbladet): Paul Glomsaker er ansatt som ny generalsekretær i Norges Fotballforbund, melder NTB. Han etterfølger dermed Karin Espelund, som trakk seg tidligere i år.

Glomsaker kommer fra jobben som ekspedisjonssjef i Kultur- og kirkedepartementet.

- Jeg er strålende fornøyd med ansettelsen Paul Glomsaker som ny generalsekretær. Vi har gjennomført en grundig og god prosess , og blant mange gode søkere, var han den desidert best kvalifiserte kandidater.  Han har en solid bakgrunn i kombinasjon med et stort kontaktnett, og har lang og bred erfaring fra idretten og forvaltningen, og kjenner fotballen godt sier fotballpresident Sondre Kåfjord til Dagbladet.

Militær utdanning
Glomsaker vært ekspedisjonssjef i Idrettsavdelingen i Kultur- og kirkedepartementet de siste ni årene Han er utdannet ved Luftkrigsskolen, Stabsskolen og Nato Defense College.

I tillegg har han hovedfag i statsvitenskap og mellomfag fra Norges Idrettshøyskole, og har tatt trenerutdanning i regi av Norges Fotallforbund.

- Fotball er en dynamisk og viktig del av norsk idrett og samfunn. Nå ser jeg frem til å bidra til å utvikle norsk fotball videre sammen med dyktige medarbeidere, sier Glomsaker.

Det er i vinden å dele norske fotballedere inn i i tilhørighet til enten topp- eller breddefotballen. Glomsaker ser imidlertid ingen grunn til ikke å kjempe begge parters sak.

- Det går an å ha to tanker i hodet samtidig. Når jeg tiltrer, er jeg først og fremst en fotballmann, sier Glomsaker til Dagbladet, og får et klapp på skulderen av fotballpresidenten for «rikitg svar».

Bråk
Erik Loe har hatt stillingen midlertidig siden Karen Espelund gikk av, men ønsket ikke å fortsette i stillingen.

Bakgrunnen for avgangen til Espelund var at flere markante personer i administrasjonen i fotballforbundet, deriblant markedssjef Ronny Aasland og infosjef Roger Solheim, i mars varslet fotballpresident Sondre Kåfjord om samarbeidsproblemer med Espelund.

De mente hennes lederstil var problematisk - og førte til dårlig arbeidsmiljø. Espelund følte at hennes arbeidssituasjon ble umulig da hun ble fratatt fullmakter av styret i sommer.

Nasjonalarena
Rundt 40 personer skal ha søkt på stillingen som generalsekretær.

Det er ennå ikke bestemt når Glomsaker begynner i jobben utover at Kåfjord sier «så snart som mulig».

Blant den nye generalsekretærens viktigste oppgaver blir utviklingen av en ny nasjonalarena i Groruddalen. Han kommer ikke til å ta del i utviklingen av den svensk-norske EM-søknaden før Uefa eventuelt har tildelt arrangementet til Sverige og Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media