Paul Goales

20 år etter at de sist møttes i ligacupfinalen er det klart igjen. Liverpool - Manchester United er finalen de fleste ville ha.

I flere sesonger, denne også, har ligacupen hatt lav prioritet på Old Trafford. Det var først da United var i kvartfinalen at manager Alex Ferguson rettet blikket mot trofeet han ikke har brydd seg om å jage. Men i går betydde muligheten til en finale veldig mye.

Og du så det spesielt da Ruud van Nistelrooy gjorde 3- 1 på straffe med sin 22. scoring for sesongen.

For Manchester United feiret den kommende finalen mot Liverpool på Ewood Park i går kveld. Både etter straffemålet og ved kampslutt. Og da tomålsscorer Paul Scholes kom til mikrofonen - han er nå oppe i 14 mål totalt fra sin midtbaneposisjon, allerede i januar en tangering av hans sesongbeste for United - skjønte du alvoret.

Laget som ikke vant et eneste trofe i fjor, og som ikke har spilt en finale siden The Treble-sesongen 1999, er glade.

- Du vil alltid vinne semifinaler, sier Paul Scholes. - Det handler jo om retten til å spille den avgjørende kampen - finalen. Og vi trengte dette - vi hadde en fin kveld. Nå gleder vi oss til å møte Liverpool i Cardiff.

Perfekt kontring

Etter at Andy Cole hadde lobbet Fabien Barthez til 1- 0 for Blackburn handlet resten av første omgang om Paul Scholes, kloke bevegelser bakfra og presise innlegg fra høyrekanten. Det første, som ga 1- 1, kom fra David Beckham. Si gjerne at Paul Scholes var heldig ved den anledningen, han avsluttet to ganger og scoret på det andre forsøket etter en heldig sprett, men det er nå sånn at man skaper sin egen lykke.

Slik Pauls Scholes gjør det.

Fordi han er god.

Uniteds 2- 1 startet som en perfekt kontring helt hjemme i egen boks. Ute på høyrekanten kom Gary Neville som i sine beste stunder. Og da han var klar for innlegg og spissene Giggs og van Nistelrooy var markert foran mål, var det enkelt å slå pasningen 45 grader bakover fra dødlinja. Til mannen som alltid kommer når han skal komme, Paul Scholes.

- Liker å score

14 scoringer så langt er enormt fra midtbaneposisjon. Og han liker det. Men sjøl om Paul Scholes nå garantert kommer til å gjøre sin mestscorende sesong har han ikke noe fast mål.

- Jeg har ikke tenkt over det, sier han. - Jeg håper bare det fortsetter. For jeg liker å score mål. Og så har jeg en oppfatning av at det er viktig for laget.

--> SCORINGSMASKINEN: Med sine to mål i går har Paul Scholes scoret sju mål på seks kamper