Paul Ince fortsetter å snakke ned Solskjærs suksess

Den tidligere Manchester United-spilleren skriver i et nytt innlegg at han fortsatt ikke er overbevist om at Solskjær er rett mann.

KRITISK: Paul Ince er fortsatt ikke overbevist om at Solskjær er rett mann for United. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Paul Ince er fortsatt ikke overbevist om at Solskjær er rett mann for United. Foto: NTB ScanpixVis mer

Paul Ince kalte det «galskap» da Solskjær ble ansatt som midlertidig manager for United. Og etter at de røde djevlene slo Tottenham i januar ville han heller ikke skryte nevneverdig av Solskjær, som spilte i klubben like etter at Ince dro som spiller.

- Jeg kunne klart det samme, og det kunne Steve Bruce også, sa Paul Ince den gangen.

Siden 1-0-seieren over Tottenham har Solskjær og United fortsatt ikke tapt. De har blant annet slått ut Arsenal av FA-cupen, og nå i helgen vant United 1-0 over Leicester på bortebane.

- Enkelt å løse

Men til tross for at Solskjær fortsetter sin rekke uten tap, er ikke Ince nevneverdig imponert over hans arbeid.

- Mitt poeng er at vil alle kjenner til problemene United hadde under José Mourinho. Og som en manager vet jeg at det er relativt enkelt å løse dem på kort sikt, uttaler Ince i et innlegg han har skrevet på BBC Sports sine nettsider.

Han opplyser videre at han ikke er en vanlig fotballekspert, men at han også har erfaring som manager på fire nivåer i England. Den forrige jobben Ince hadde, var i Blackpool i Championship i 2014. Han har også ledet Blackburn i Premier League i et halvt år i 2008.

- Mitt argument er at det ville vært enkelt for hvem som helst som kom inn for å snu skuta og løfte spillerne og garderoben, uttaler Ince, og fortsetter:

- Da jeg sa at hvem som helt kan komme inn og gjøre det samme, mente jeg ikke å være repektløs overfor Ole. Det jeg mente var at hvilken som helst manager - som meg selv, Mark Hughes eller Steve Bruce - kunne ha sett problemene på Old Trafford og endret miljøet på en positiv måte.

Vil ha Pochettino

Noe skryt får Solskjær likevel av Ince. Han sier at nordmannen har gitt klubben et løft og tatt dem til et nytt nivå. Likevel mener han at det ikke holder for å ta over jobben permanent. I dag regnes nettopp Solskjær og Tottenham-manager Mauricio Pochettino som de to store favorittene til å ta over jobben permanent.

- Det kreves mye mer enn å bare få tilbake gleden. Man må også gi spillerne frihet i de rette posisjonene. Ole har gjort alt dette, og det har åpenbart gjort en stor forskjell, mener Ince.

Og det er nettopp nevnte Pochettino som er Ince sin favoritt til å ta over jobben på permanent basis. Argumentet til engelskmannen er at flere av storlagene har tatt steg de siste årene, mens lag som United har tatt steg i feil retning. Derfor kan de ikke bomme på en ansettelse igjen.

- Mitt valg vil være Pochettino, fordi han har hevdet seg som Premier League-manager over flere sesonger. Det har ikke Solskjær. Og alt United trenger i deres neste manager vet vi Pochettino har, basert på det vi har sett av ham i Tottenham, hevder Ince i innlegget hans på BBC Sports nettsider.

Imponerer tidligere rival

Tidligere Arsenal-spiller Martin Keown er av en annen oppfatning når det gjelder Solskjær. Han er klar på at nordmannen bør få jobben permanent neste sesong. Han skriver i et innlegg til Daily Mail at det ikke er noe å vente på når det gjelder ansettelsen.

- Solskjær har gjort mer enn nok i hans ti første kamper som midlertidig manager for å bevise at han bør få jobben permanent, mener Keown.

Han fortsetter innlegget med å si at Solskjær har en stil som minner mer om Fergusons fotball enn forgjengerne David Moyes, Louis van Gaal og José Mourinho.

- United har nå en manager som har klubbens DNA. Da de ledet 2-1 mot Arsenal i FA-cupen, med mindre enn 20 minutter igjen, kastet Solskjær innpå Anthony Martial og Marcus Rashford for å avgjøre mot the Gunners. Hvem minner det deg om? undrer Keown, og sikter til Sir Alex Ferguson, som var kjent for en offensiv tilnærming til fotball.

Den tidligere Arsenal-spilleren viser til at Solskjærs United har hatt evnen til å finne en løsning i alle kampene. For et par runder siden gikk de på en liten smell mot Burnley da det endte 2-2 på Old Trafford. Keown trekker frem comebacket som imponerende.

- Solskjær oser av selvtillit, og han har et fantastisk trenerteam, sier Keown i innlegget sitt.