TAKK FOR FORESTILLINGEN: Ole Gunnar Solskjær takker Marcus Rashford for en strålende kamp mot Bournemouth. På halvannen uke har Manchester Uniteds vikarierende manager klart å få ut det beste av en av klubbens mest talentfulle offensive spillere. Foto: Paul ELLIS / AFP
TAKK FOR FORESTILLINGEN: Ole Gunnar Solskjær takker Marcus Rashford for en strålende kamp mot Bournemouth. På halvannen uke har Manchester Uniteds vikarierende manager klart å få ut det beste av en av klubbens mest talentfulle offensive spillere. Foto: Paul ELLIS / AFPVis mer

Full pott for Ole Gunnar Solskjær

Paul Pogba er blitt symbolet på Solskjær-effekten, Marcus Rashford er den store bonusen

Veldig mye er blitt riktig på kort tid i Manchester United. Ole Gunnar Solskjær har levert langt over forventet.

STORE FORANDRINGER SKJER ofte ved managerbytter, se bare på Southampton etter overgangen fra Marks Hughes til østerrikekeren Ralph Hasenhüttl. Direkte forvandlinger er langt mer sjeldne. Men på Old Trafford er vi vitne til en av betydelige dimensjoner.

Ole Gunnar Solskjær har de facto transformert Manchester United i løpet av en drøy uke.

Mens verden tvilte tyder stadig mer på at Manchester United og Sir Alex Ferguson meget godt visste hva de gjorde.

DET VIKTIGSTE FOR Manchester United var ikke å bli et konkurransedyktig fotballag igjen i løpet av ei romjul i 2018. Hvis så skjedde, strålende, alle vil jo vinne fotballkamper. Men tre strake over Cardiff, Huddersfield og Bournemouth - selv om en klubb av Manchester Uniteds kaliber skal slå Cardiff, Huddersfield og Bourneouth alle dager - var ikke det ansettelsen handlet om. Nei, Ole Gunnar Solskjær, som skrevet på dag en, ble først og fremst hentet for å gjøre Manchester United til Manchester United igjen.

Han fikk et halvt år på seg.

Det som har skjedd, selv om det i manges øyne bare har skjedd mot Cardiff, Huddersfield og Bournemouth, er oppsiktsvekkende.

PAUL POGBA (25) er selvfølgelig det store symbolet på Solskjær-effekten i Manchester United. Under Mourinho havnet han etter hvert på benken og scoret bare tre mål på 14 kamper før portugiseren fikk sparken etter 1-3 mot Liverpool. Under Ole Gunnar Solskjær har han allerede fire scoringer og to målgivende pasninger.

AT POGBA VILLE blomstre med tillitt og kjærlighet lå i kortene, han er tross alt en av verdens beste fotballspillere. At det ville skje så fort kunne derimot ingen ta høyde for. Men i min bok er det likevel ikke gjenreisingen av Paul Pogba som tydeligst beskriver Solskjær-effekten i Manchester United.

Det er Marcus Rashford (21).

FØRSTE GANG JEG virkelig Marcus Rashford var for England U21 mot Norge i Colchester tilbake i september 2016. Han herjet. Ikke bare fordi han scoret tre mål. i en kamp England vant 6-1. Men fordi det var spillere som Sander Berge, Ole Selnæs, Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli, Moi Elyounoussi og Alexander Sørloth - altså et meget godt norsk lag - han herjet med.

Når Marcus Rashford er på ser du med en gang at han har det.

Når han prøver ser du han kan det også.

Og når det virker ser du hva han er i stand til.

Marcus Rashford kan bryte ned ned et forsvar, alle forsvar, alene.

MOT CARDIFF SCORET han 1-0 på et frispark fra distanse, men det var først etter et par dager til på treningsfeltet du så hvilke knapper Ole Gunnar Solskjær hadde trykket på for å få denne uslipte juvelen til å slippe seg løs. Ferdighetene er jo der, at Marcus Rashford er en fenomenal fotballspiller har det aldri vært tvil om. Det handler bare om å få det ut. Og når lagets taktiske grunnregel og mantra går fra defensiv trygghet (Jose Mourinho) til spillglede og offensiv utfoldelse med stor frihet til å eksponere eget talent (Ole Gunnar Solskjær), kan det skje noe med fotballspillere.

Det er det som har skjedd med Marcus Rashford.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR har gitt 21-åringen lisens til å utfordre alle motstandere høyt i banen, uansett hvor han befinner seg. Han vil at Marcus Rashford skal gjøre det han kan bedre enn de fleste, skape ubalanse i et motstanderforsvar på egenhånd. Akkurat som mot Norge i Colchester. Han trenger faktisk ikke være rettvendt en gang for å være i stand til å bruke sitt reportoar.

Det så du da han satt opp Paul Pogba for 1-0 mot Bournemouth.

Og det tror jeg ingen hadde ventet, i hvert fall ikke så fort.

I tillegg til Pogba, glede, tolv scoringer og ni poeng er det Marcus Rashford som er Ole Gunnar Solskjærs store bonus.

.