KRANGLET: Paul Scholes og Manchester United-manager Alex Ferguson under førstnevntes testimonialkamp i sommer. Scholes forteller nå at han en gang nektet å spille for United, ikke ulikt det Carlos Tevez gjorde for Manchester City denne uka.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
KRANGLET: Paul Scholes og Manchester United-manager Alex Ferguson under førstnevntes testimonialkamp i sommer. Scholes forteller nå at han en gang nektet å spille for United, ikke ulikt det Carlos Tevez gjorde for Manchester City denne uka.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Paul Scholes gjorde som Tevez i 2001

United-legenden sier han forstår sin gamle lagkamerat.

(Dagbladet): Manchester Citys Carlos Tevez har fått hard medfart fra mange hold etter akuttstreiken han skal ha satt i gang i andre omgang mot Bayern München denne uka.

Argentineren ble bøtelagt en halv million og utestengt i to uker av klubben, og manager Roberto Mancini har uttalt at Tevez aldri kan spille under ham igjen.

Nå får imidlertid spissen forståelse fra litt uventet hold.

Manchester United-legende Paul Scholes sier han kan skjønne Carlos Tevez, spesielt ettersom han selv nektet å spille for Alex Ferguson i en ligacupkamp i 2001.

36-åringen hadde blitt vraket til Premier League-møtet med Liverpool dagen før, og da Ferguson tok ham ut i en svekket United-startellever til cupmøtet mot Arsenal, ville ikke Scholes være med.

- Du mener du fortjener å spille, og hodet mitt var både her og der. Jeg syntes Ferguson behandlet meg dårlig, men jeg tok feil. Han kan gjøre hva han vil med laget sitt, sier den avgåtte midtbanestrategen til BBC.

- Jeg ser nå at det var dumt. Jeg skuffet manageren, og jeg angret på det. Det likner nok på det Carlos Tevez har i tankene, dersom det stemmer at han nektet å bytte inn, sier Scholes.

Kunne fått sparken
Han forteller at han ba Ferguson om unnskyldning, og fikk en ukelønn i bot, for noe han mener var «like ille, om ikke verre», enn det Tevez gjorde denne uka.

- Med tanke på hva jeg gjorde hadde Ferguson all rett til å sparke meg eller gjøre hva ellers han ville. Men jeg ba om unnskyldning med en gang jeg skjønte jeg hadde gjort en stor feil. Han ga meg den største boten han kunne og det var det, jeg tror jeg spilte neste kamp, sier Scholes.

Carlos Tevez ba fansen om unnskyldning dagen etter opptrinnet i München, og hevdet det var en misforståelse som førte til krangelen på City-benken.

Likevel er framtida hans i klubben svært usikker, og det har vært spekulert på om de lyseblå vil forsøke å kvitte seg med ham allerede før overgangsvinduet i januar.

Kjenner Carlos
Paul Scholes har likevel sympati for sin gamle lagkamerat.

- Jeg kjenner Carlos ganske godt. Han er en type som ønsker å spille. Det smerter ham å bli plassert på benken, sier 36-åringen.

- Det er helt opp til manageren, men Carlos ville neppe ha tenkt sånn. Han ville tenkt: «Manageren er mot meg, hvorfor setter han meg ikke inn? Jeg er Citys beste spiller, og han bruker meg ikke». Men jeg sier ikke at Tevez har rett, det er managerens avgjørelse, sier Scholes.

OMSTRIDT: Carlos Tevez hevder det var en misforståelse som gjorde at manager Roberto Mancini trodde han nektet å spille.Foto: PA/SCANPIX
OMSTRIDT: Carlos Tevez hevder det var en misforståelse som gjorde at manager Roberto Mancini trodde han nektet å spille.Foto: PA/SCANPIX Vis mer