Paul Scholes hadde løst Uniteds problemer, men han er pensjonert

Morten P. kommenterer.

SKUFFET. Manchester United og manager Louis van Gaal skuffet med hjemmetap 1-2 for Swansea i PL-åpningen. Foto:  EPA/PETER POWELL
SKUFFET. Manchester United og manager Louis van Gaal skuffet med hjemmetap 1-2 for Swansea i PL-åpningen. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

Man. United - Swansea 1-2

Det er ikke spøkelset fra Moyes-tida som plager Manchester United. Det er savnet av en Paul Scholes-skikkelse som er problemet.

DET ER ILLE nok å tape den første seriepremieren på Old Trafford siden 1972. Det er enda verre å gjøre det for dumpekandidat Swansea. Men verst av alt er likevel det faktum at Manchester United aldri evnet å skape trøkk og gjøre det vanskelig for bortelaget.

Selv mot slutten, da obligatorisk krampefotball tar alle store lag som ligger under, var Manchester United et pinlig skue.

DET SKAL IKKE felles dommer over Louis van Gaals United-prosjekt på lange, lange tider ennå. Og - jeg er fortsatt av dem som mener ansettelsen av den nederlandske treneren inntil videre er sommerens beste signering. For i min bok er det ikke det Manchester United har som var problemet mot Swansea, det er den spilleren de ikke har.

Laget mangler strategen midt i banen.

De mangler det Paul Scholes tok med seg da han ga seg for andre gang.

ANDER HERRERA, HENTET fra Atletico Bilbao i dette overgangsvinduet, skal være den spilleren. Sies det. Når jeg leser Paul Scholes i en engelsk avis er han av en helt annen oppfatning. Han mener Herrera ikke likner på seg selv i det hele tatt. Scholes mener Herrera mer minner om en mann Manchester United ennå ikke har klart å få det beste ut av av, mellomromspilleren Shinji Kagawa. Og Darren Fletcher er heller ingen Scholes, det har han aldri vært, og Juan Mata er ikke typen som tar tak i og styrer kamper han heller.

Det går mest på tvers med disse gutta.

Og det var derfor Manchester United aldri evnet å bygge opp en offensiv med trøkk og sedvanlig rød gusto mot Swansea.

NÅR ALT FOR mange vil ha ballen i beina stopper angrepspill ofte opp. Mot Swansea ville stort sett alle United-spillerne ha ballen der. I beina. Og etter at høyrekanten Jesse Lindgard ble skadet midtveis i første omgang var det knapt folk som fant det bryet verd å true rom.

De var stort sett feilvendte alle mann.

Og (nesten) stillestående.

PAUL SCHOLES VAR boks til boks spilleren som kunne prege, dominere, ta over, styre og avgjøre alle fotballkamper med sin smartness, ekstreme oversikt og korte ballkontakt. Han var spilleren som fant løsningene gjennom ledd og som kunne skape ubalanse hos motstanderen med en enkel liten ballberøring. Men mot Swansea hadde ikke Manchester United dette verktøyet, og det spørs om det i det hele tatt finnes per dato.

Ja, Manchester United har mange skader.

Men Scholes er ikke skadet, han har gitt seg.

SOMMERENS OVERGANGSVINDU ER åpent to uker til. Har jeg forstått det riktig har Louis van Gaal nok av penger til rådighet. Og de bør han bruke på en spiller som kan komme inn og styre Manchester United mellom de to 16-meterne. En mann som kan åpne kamper som går i lås.

DENNE ÅPNINGSKAMPEN MOT Swansea gikk nemlig i lås for Manchester United. Og så kom motløsheten og tok dem. Kan hende også frykten og minnene fra forrige sesong. Vonde minner om sju tapte kamper på Old Trafford. Og det er det van Gaals jobb å løse opp i, det er det han kan og det er derfor jeg mener han er sommerens beste signering.

Selvfølgelig en drøy påstand å opprettholde etter 1-2 for Swansea.

Men vi skriver fortsatt bare 16. august.

FOTBALLPENSJONIST: Manchester United mangler en spiller som Paul Scholes, skriver Morten Pedersen. Foto:     AFP PHOTO/Stefanus Ian
FOTBALLPENSJONIST: Manchester United mangler en spiller som Paul Scholes, skriver Morten Pedersen. Foto: AFP PHOTO/Stefanus Ian Vis mer