Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paule beskyldes for å ha «kjøpt» presidentvervet

- Dette er tull og tøv, svarer den avtroppende idrettspresidenten.

- JEG BLIR HISSIG: Tove Paule mener beskyldningene mot henne er en ikke-sak, men sier hun blir hissig fordi hun mener de er urimelige og urettferdige.Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
- JEG BLIR HISSIG: Tove Paule mener beskyldningene mot henne er en ikke-sak, men sier hun blir hissig fordi hun mener de er urimelige og urettferdige.Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Like i forkant av idrettstinget i Oslo seinere denne uka, beskyldes avtroppende idrettspresident Tove Paule for å ha «kjøpt» seg til presidentvervet i 2007.

Natta før valget skal hun ifølge opplysninger gitt til norske avisredaksjoner ha tilbudt motkandidat Odd-Roar Thorsen en del av styrehonoraret sitt mot at han trakk sitt kandidatur.

Thorsen trakk seg og ble visepresident under Paule, men hun avviser på det sterkeste at det var penger inne i bildet.

- Dette er jo tull og tøv. Ikke var jeg valgt, og hvilken konto skulle jeg hatt tilgang til? sier Paule til Dagbladet.

Ble visepresident Paule bekrefter at hun hadde samtaler med Thorsen før han trakk sitt kandidatur.

- Han spurte meg om jeg ville støtte ham som 1. visepresident, og det sa jeg ja til, sier Paule.

Thorsen har mottatt honorar for å ta sin del av presidentjobben under Paules periode, men presidenten viser til dokumentasjon i styrereferatene på at dette har gått riktig for seg.

- Hvorfor tror du disse beskyldningene dukker opp nå?

- Tinget starter jo i overimorgen. Men det er visse saker jeg lurer på. Hadde vi stilt til gjenvalg, hadde jeg skjønt det bedre. Det må være for å stille det nåværende styret i et dårlig lys. Samtidig vet vi at særforbundene ønsker mer innflytelse, sier Paule.

Børre Rognlien har vært Paules 2. visepresident, og er eneste kandidat til presidentvervet på tinget som starter torsdag.

- Ikke fra valgkomiteen - Jeg reagerer også på at dette kommer fra valgkomiteen. Samtaler med valgkomiteen skal være konfidensielle. Skulle noen uttalt seg om dette, skulle det vært kontrollkomiteen, sier Paule.

Valgkomiteens leder Arvid Sulland avviser at opplysningene til avisredaksjonene kommer fra hans komite.

- Det er ikke fra valgkomiteen det kommer, sier Sulland til Dagbladet.

Paule omtaler beskyldningene mot henne som «en ikke-sak», men blir likevel sint.

- Jeg blir bare hissig, fordi det er så urimelig og urettferdig. Jeg ønsker ikke å ha urettferdige beskyldninger hengende over meg.

- Hva vil du gjøre med det?

- Akkurat nå har vi nok med å forberede tinget. Men jeg kjenner også folk, og kan nok få røyket dem ut, sier Paule og ler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media